Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πλήθος κόσμου στην «παπανδρεϊκή» εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του «Δικτύου Αυτοοργάνωσης για τη Δημοκρατία και τον Πολίτη» στο Βελλίδειο - Οι σχέσεις με τους λεγόμενους παπανδρεϊκούς του ΠΑΣΟΚ

Picture 0 for Πλήθος κόσμου στην «παπανδρεϊκή» εκδήλωση της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)


του Τάσου Τασιούλα

Περισσότερα από 350 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δικτύου Αυτοοργάνωσης για τη Δημοκρατία και τον Πολίτη» να συμμετάσχουν στην πρώτη εκδήλωση δημιουργίας ενός δικτύου πολιτών στη Θεσσαλονίκη.

Στην ουσία, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν το αποδέχονται, το συγκεκριμένο Δίκτυο, τουλάχιστον προς το παρόν, συγκεντρώνει τους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο κάλεσμα πάντως πρέπει να θεωρηθεί πετυχημένο, λόγω της αθρόας προσέλευσης κόσμου, που ανάγκασε μάλιστα τους διοργανωτές να αλλάξουν αίθουσα για να χωρέσουν όσοι προσήλθαν στο Βελλίδειο απόψε.

Ο εκπρόσωπος του Δικτύου, Λάμπρος Λαμπρογιάννης, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου 2009-2011 και σημείωσε ότι «δεν είναι ντροπή να παραδεχθούμε ότι υπήρξαν τομές που συνέβαλαν στην εκβάθυνση της δημοκρατίας, στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, όπως η Διαύγεια και το Opengov».
Ο ίδιος τόνισε ότι το Δίκτυο δεν ταυτίζεται με πρόσωπα ή κόμματα, βρίσκεται στον προοδευτικό χώρο, και τα περισσότερα στελέχη του προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Οι αναφορές στον χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαίες, ωστόσο δεν έχουμε τη φιλοδοξία να μετατραπούμε σε κόμμα ή σε συνιστώσα κόμματος. Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό και φυσικά να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ. Όσοι λένε ότι είμαστε προπομπός της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το κάνουν εκ του πονηρού», υπογράμμισε.



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως η Δήμητρα Αγκαθίδου, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, η Μαρία Παυλίδου (Καλαμαριά) και ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος (εκπρόσωπος του Μάρκου Μπόλαρη). Ακόμη το παρόν έδωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Πάρις Μαυρίδης, όχι όμως πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Παράταξης.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.