Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

29 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ

Συνέντευξη έδωσε στον ALPHA ο κ. Προβόπουλος. Τι λέει σ’αυτή; Ότι η χώρα ήταν απροετοίμαστη να μπει στην ΟΝΕ και δεν είχε σχέδιο να βγει από την κρίση. Όπερ μεθερμηνευόμενον ότι για το χάλι της Ελλάδας φταίει ο Σημίτης που μας έβαλε στην ΟΝΕ ανέτοιμους και ο Παπανδρέου που δεν είχε σχέδιο για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση.
 Δεν νομίζετε ότι ο κ. Προβόπουλος ξεχνάει κάτι ενδιάμεσα; Αυτούς που πήραν Ελλάδα των μεγάλων έργων και της διεθνούς ακτινοβολίας και την παρέδωσαν με ντάμπλ σκορ στο χρέος και με μερικούς μήνες απόσταση από την τυπική πτώχευση και χωρίς ένα λιθάρι στο οικοδόμημα επί πέντε χρόνια;
 Την κυβέρνηση Καραμανλή της ΝΔ. Αλλά ξέχασα η κυβέρνηση εκείνη είχε σχέδιο. Το είχε δώσει ο κ. Παπαθανασίου σε χαρτοπετσέτα στην κ. Λαγκάρντ (www. newsit.gr/default.php? pname=Video&catid=13&show). Και διπλασίασε το χρέος της χώρας σπαταλώντας και μοιράζοντας δανεικά και νομιμοποιώντας όλες τις κομματικές προσλήψεις από το παράθυρο στο δημόσιο (http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/apo-koskino-oi-monimopoiiseis-me-to-nomo-paulopoulou). 
Αν είναι κάποιος να κατηγορηθεί για το ότι κατέληξε εκεί που κατέληξε η χώρα αυτός πρώτος και καλύτερος θα έπρεπε να είναι ο κ. Προβόπουλος. Γιατί σε αντίθεση με τους πολιτικούς που «πήγαν και ήρθαν» διαχρονικά και διακομματικά, ήταν ο μόνος που παρέμεινε για έξι χρόνια (2008-2014) στην καίρια θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη που κύριο μέλημά του είναι να ορθώνει ασπίδα στους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους για τη χώρα. 
Όχι να διαβεβαιώνει τον Σεπτέμβριο του 2009 ότι το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 8% (http://www.tovima.gr/politics/article/ ?aid=302000) να κάνει πως δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές (2-10-2009) διαβεβαίωνε την Κομισιόν ότι το έλλειμμα είναι 6%(http://www.kathimerini.gr/765432/ article/epikairothta/politikh/to-elleimma-toy-2009-h-megalh-ekplh3h), ενώ αποδείχθηκε από την EUROSTAT ότι ήταν 16%(http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=367252).
Ο κ. Προβόπουλος είναι έξυπνος άνθρωπος και το έχει αποδείξει. Παρέμεινε Κεντρικός Τραπεζίτης επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμένου και Σαμαρά. Δεν το έχω για αφελή που να ξύνεται στη μαγκούρα. Άρα γιατί ανοίγει μια συζήτηση η οποία πρωτίστως οδηγεί στην αναζήτηση των δικών του ευθυνών; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι προσπαθεί να «ξεπλύνει» την περίοδο Καραμανλή από τις ευθύνες τους για το κατάντημα της χώρας. Από ηθική υποχρέωση και μόνο για τον πρωθυπουργό που τον διόρισε; (http://www. protothema.gr/economy/article/7596/o-giorgos-probopoylos-neos-dioikhths-sthn-tte/). Ας σηκώ-σουν τα χέρια όσοι πιστεύουν ότι αυτή είναι η αιτία …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.