Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Νυν ΣΥΡΙΖΑία που έτρωγε επί 2 γενιές απ' το ΠΑΣΟΚ, εύχεται να είχε σκοτωθεί ο ΓΑΠ στη Βοστώνη!!

Δείτε ποια είναι η τύπισα που έυχήθηκε να είχε σκοτωθεί ο ΓΑΠ στη βομβιστική επίθεση της Βοστώνης!!!
Γενικός γραμματέας Αθλητισμού επί Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο πατέρας της Νίνας Κασιμάτη, που πέρσι μίλησε μαζί με τον κ. Τσίπρα στην εκδήλωση της Νίκαιας που οργάνωσαν πρωήν ΠΑΣΟΚοι και νυν ΣΥΡΙΖΑίοι για την 3η Σεπτέμβρη. Η ίδια περιγράφεται ως....
άτομο με φιλοδοξίες από μικρή, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και φίλα διακείμενη στον Γιώργο Παπανδρέου, αν και είχε διαφωνήσει με τις θέσεις του για το περίφημο άρθρο 16 σχετικά με τα πανεπιστήμια. Το 2009, πάντως, σε ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβε τη λατρεία της για τον κ. Παπανδρέου. «Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων» ήταν ένα απόσπασμα της παρέμβασής της, που είχε προκαλέσει αίσθηση.




Πιο γνωστή στη Β' Πειραιά ήταν η μητέρα της Μαίρη Κασιμάτη, η οποία -αν και δεν διέθετε τα αναγκαία μορφωτικά προσόντα- διορίστηκε κατά τις «ένδοξες» εποχές του ΠΑΣΟΚ γενική διευθύντρια στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ). Πολλές συζητήσεις είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι (κατά την περίοδο που υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ο Ανδρέας Φούρας) μέλη της οικογένειας Κασιμάτη βρέθηκαν με άδειες πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ. Η Μαίρη Κασιμάτη υπήρξε και υποψήφια βουλευτής στη Β' Πειραιά, αλλά ουδέποτε κατάφερε να εκλεγεί, ενώ δεν μπόρεσε να προωθήσει στη συνέχεια στην ίδια περιφέρεια την κόρη της, μολονότι είχε τη στήριξη πολύ ισχυρών στελεχών εκείνης της περιόδου, όπως ο Στέφανος Τζουμάκας.

Οπως λέγεται, η ταφόπλακα στις πολιτικές φιλοδοξίες τους μπήκε όταν ξέσπασε η υπόθεση παράνομων αγοραπωλησιών ταξί, στην οποία εμπλεκόταν ο (σύζυγος της αδελφής της Νίνας Κασιμάτη) Γεώργιος Καρανίκας, ο οποίος και προφυλακίστηκε. Η υπόθεση είχε να κάνει με κύκλωμα δήθεν επιχειρηματιών, που εμφανιζόμενοι μέσω αγγελιών στον Τύπο ως έμποροι ταξί με πιο ευνοϊκές τιμές από εκείνες της αγοράς αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά επί χρόνια, εξαπατώντας επίδοξους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που τους πλήρωναν προκαταβολικά. Τα θύματα ήταν τόσα πολλά μάλιστα που είχαν δημιουργήσει και «Σύλλογο Εξαπατηθέντων».


Στη στροφή της Νίνας Κασιμάτη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, φέρεται να έπαιξε ρόλο και η στενή της σχέση με τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον οποίο και ακολούθησε όταν εκείνος προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί του, άλλωστε, όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, είχε συγκροτήσει και νέα πολιτική κίνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα 14σέλιδη διακήρυξη και πραγματοποιώντας εκδήλωση στην οποία μετείχε και ο («υπαρχηγός» του Ακη Τσοχατζόπουλου) Αντώνης Κοτσακάς. Η Νίνα Κασιμάτη, που ακόμη και τώρα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με υπολείμματα του παλαιού μηχανισμού του Κ. Λαλιώτη στη Β' Πειραιά, στις τελευταίες εκλογές «φλέρταρε» με τη συμμετοχή της στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθη. Δραστηριοποιήθηκε όμως έντονα υπέρ, προσβλέποντας στην «επόμενη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.