Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τρία χρόνια πριν στο Καστελόριζο, η χώρα βρήκε έναν πολύ χρήσιμο «εχθρό»

Στις 23 Απριλίου του 2010, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δεν θα αναβάλλει, παρά το βάρος των εξελίξεων, την επίσκεψη του στο μακρινό Καστελόριζο και θα ανακοινώσει από εκεί την προσφυγή της χώρας στον κοινό μηχανισμό στήριξης των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο Γιώργος...
...Παπανδρέου ευθύνεται για τα πάντα, κόμματα και ΜΜΕ έχουν παραλείψει μονάχα να του επιρρίψουν ευθύνες για την καταστροφή στη Σμύρνη.

Τρία χρόνια και τέσσερις πρωθυπουργούς μετά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, ότι υπήρχε κάποιου άλλου τύπου λύση την οποία η τότε κυβέρνηση δεν επέλεξε.

Τρία χρόνια μετά και τόσα διαφορετικά πακέτα λιτότητας μετά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βρίζουν μόνο την κυβέρνηση Παπανδρέου κι όχι αυτές που τον διαδέχθηκαν οι οποίες κι αύξησαν το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής για τους πολίτες.

Εξάλλου, τρία χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν κατανοήσει ότι η χώρα ουδέποτε προσέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά σε έναν τότε φοβερά ιδιότυπο μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε μονάχα για εμάς.

Τρία χρόνια μετά, αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οδηγηθήκαμε εδώ από λάθος και δυστυχώς οι περισσότεροι δείχνουν να πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα, κάτι θα συμβεί και θα επιστρέψουμε στην προ 2009 εποχή.

Τρία χρόνια μετά, το μόνο που κανείς σίγουρα μπορεί να διαπιστώσει είναι ότι η χώρα βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου ένα ιδανικό εχθρό και ταυτόχρονα έναν χρήσιμο ηλίθιο ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο, παρόλο που οι πιο φανατικοί πολέμιοι του έχουν έρθει στα πράγματα και κυβερνούν με σκληρότερα μέτρα...
http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.