Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγάκης: Δεν διόρισα εγώ τη νύφη και το γαμπρό μου, «έτυχε» να παντρευτούν τον γιό και την κόρη μου!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τον πιο απίστευτο τρόπο, προσπαθεί μέσω «κύκλων» του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, για τους διορισμούς του γιού, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του..

Συγκεκριμένα, οι «κύκλοι» του κ. Τραγάκη προσπαθούν (μετά την απόφαση Σαμαρά να μαζέψει -μερικώς- όλο αυτό το χάλι) να εξηγήσουν το πως έφτασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει όλο του το σόι στη Βουλή. Και για να το εξηγήσουν, εξιστορούν τις ιστορίες... αγάπης με τις οποίες έφτασαν ο γαμπρός και η νύφη του να παντρευτούν την κόρη και το γιό του!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Τραγάκης εξηγεί λοιπόν ότι η η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη - Λεοντή, εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα. Τότε δεν γνώριζε όμως τον μετέπειτα σύζυγό της, Αναστάσιο Λεοντή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το το 1995 στο «Κανάλι του Πειραιά». Πολύ αργότερα, όταν προφανώς έγινε «γαμπρός» και σίγουρα αφού είχε προσληφθεί από κάποιον άλλο στο κανάλι του Πειραιά, ο κ. Τραγάκης απέσπασε τον κ. Λεοντή από το Κανάλι του Πειραιά σε ένα άλλο κανάλι με υψηλή θεαματικότητα που επιβαρύνει τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια, το Κανάλι της Βουλής. Και επειδή υπήρχε ο νόμος Σιούφα, ο υπάλληλος της Βουλής πλέον μονιμοποιήθηκε.

Ουσιαστικά, δηλαδή ο κ. Τραγάκης προσπαθεί να πει ότι δεν διόρισε ποτέ ο ίδιος τον γαμπρό του, αλλά επειδή ήταν ήδη υπάλληλος του δημοσίου μπόρεσε να τον αποσπάσει στη Βουλή και εκείνος απλώς έκανε χρήση του νόμου.

Βεβαίως, με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια, ο κ. αντιπρόεδρος διόρισε τον προηγούμενο μήνα ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Ο κ. Τραγάκης κάνει αντεπίθεση για τον γιό του, για τον οποίο λέει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή καθώς εκείνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διόρισε όμως την σύζυγο του γιου του, καθώς η κ. Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος, τοποθετήθηκε και εκείνη ως μετακλητός στη Βουλή το 2004. Και ποια ήταν η δουλειά της; Να βοηθήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο TOR-M1. Λεπτομέρεια: Στην Επιτροπή πρόεδρος κατά σύμπτωση ήταν ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής όμως ισχυρίζεται ότι επρόκειτο περί σύμπτωσης. Και υποστηρίζει ότι ο γιος του δεν είχε σχέση -τότε- με την μετέπειτα νύφη του. Η σχέση τους, επιχειρηματολογεί, δημιουργήθηκε μετά, κατά σύμπτωση... Δηλαδή ούτε τη νύφη του «βόλεψε» ο κ. Τραγάκης. Απλώς ο γιος του έτυχε να ερωτευθεί μια υπάλληλο της επιτροπής στην οποία προϊστατο ο πατέρας του, την παντρεύτηκε και εκείνη μετέπειτα μονιμοποιήθηκε χάρη στον ίδιο νόμο, του κ. Σιούφα...

Πέραν αυτών, σε διευκρινιστική του δήλωση, ο κ. Τραγάκης αναφέρεται και στο πολιτικό ζήτημα της υπόθεσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές επέλεγαν συνεργάτες με βάσει κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας: «Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.