Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

WSJ: Οι κατηγορίες κατά Παπακωνσταντίνου μυρίζουν στήσιμο


Η WSJ παρουσιάζει το Game Over του κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακηρίζοντας το ως "την τραγωδία ενός πυροσβέστη περικυκλωμένου από φωτιές"

Το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, "Game Over" παρουσιάζει η Wall Street Journal, με έντονες επικρίσεις για το πολιτικό προσωπικό της χώρας πριν το 2009.

"Επτά χρόνια μετά το 2009, η Ελλάδα βρίσκεται στη βαθύτερη κατάθλιψη αναπτυγμένης οικονομίας από την δεκαετία του '30. Η νότια Ευρώπη έχασε μια δεκαετία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει  συνώνυμο του οικονομικού πόνου, κάνοντας την εύκολο στόχο τόσο για την αντικαπιταλιστική αριστερά και την εθνικιστική δεξιά.Το ευρώ επέζησε αλλά ως ένας δυστυχισμένος γάμος με απαγορευτικό κόστος διαζυγίου. Πόσες Ευρωπαϊκές χώρες θα το επέλεγαν ξανά;'", τονίζει η αμερικανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η WSJ τονίζει ότι είναι αμφισβητείται το τι πήγε λάθος και αναφέρεται στις κατηγορίες περί Νότου και Γερμανικού βορρά αλλά και στα δομικά προβλήματα του ευρώ.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην Ελλάδα, τονίζοντας: "Για χρόνια μέχρι το 2009, οι ελληνικές κυβερνήσεις κατασπατάλησαν χρήματα και το έκρυβαν. Σήμερα πολλοί στη χώρα ξέχασαν τους εμπρηστές που έβαλαν την φωτιά και κατηγορούν τους πυροσβέστες που προσπάθησαν να την σβήσουν έστω και ανεπιτυχώς".

Η Wall Street Journal, παρουσιάζει το Game Over του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας το ως "την τραγωδία ενός πυροσβέστη περικυκλωμένου από φωτιές". Η WSJ τονίζει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έγινε "μισητό πρόσωπο" και ότι "έχασε την δουλειά του και το 2015 κατέληξε σε ένα δικαστήριο με κατηγορίες που θυμίζουν στημένες". Παράλληλα, "η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι "το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι κληρονόμησε ένα οικονομικό χάος"

http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.