Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου η δίκη Τζοχατζόπουλου

Αναβολή για τις 8 Μαΐου πήρε η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, το πρωί. Κατά την ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκαν κυρίως διαδικαστικά ζητήματα.

Στο δικαστήριο δεν παρέστη κανένας από τους μάρτυρες που είχε καλέσει ο πρώην υπουργός, ενώ από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους, δεν παρέστησαν πέντε, μεταξύ των οποίων και η κόρη του Άκη Τζοχατζόπουλου, Αρετή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του εξαδέφλου του κ. Τζοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο κ. Ζήγρας από την πλευρά του κατηγόρησε τον Άκη Τζοχατζόπουλο ότι τον «έμπλεξε» και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου. «Με έμπλεξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο και επιείκεια από εσάς, το δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά.

«Aρνούμαι απόλυτα και με κατηγορηματικό τρόπο την κατηγορία και το κατηγορητήριο με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη με εγκληματικό χαρακτήρα συμμορία με σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και πίσω από όλα αυτά δήθεν βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη σύντομη τοποθέτησή του επί του κατηγορητηρίου.

«Θλίβομαι γιατί κανένα δικαστικό συμβούλιο δεν τόλμησε να πάρει μία πρωτοβουλία. Μήπως υπάρχει μία κεντρικά καθοδηγούμενη πορεία του τρένου;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Είμαστε άδικα στην φυλακή εγώ και η σύζυγός μου. Έχει ασκηθεί εναντίον μας βία κρατική και για ανθρωπιστικούς λόγους ζητώ την αποφυλάκιση της γυναίκας μου. Εμένα κυνηγούσαν φυλάκισαν εκείνη»

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.