Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το δημοσίευμα της «Welt» για τις γερμανικές αποζημιώσεις που έκανε ρεκόρ σχολίων !

Ρεκόρ σχολίων από αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” , ιδιοκτησίας του ομίλου που εκδίδει τη λαϊκή “Bild”, κατέγραψε άρθρο που αναφέρεται στην πιθανότητα η Γερμανία να πρέπει να καταβάλει στην Ελλάδα το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο....
Η γερμανική εφημερίδα στο άρθρο που συνοδεύεται με φωτογραφία ναζί αξιωματικών στην κατεχόμενη Αθήνα, με λεζάντα «οι Ναζί στο λίκνο της Δημοκρατίας» αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή του κατοχικού δανείου αλλά και της κατηγορηματικής άρνησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο Μανώλης Γλέζος αυτός ο βετεράνος ήρωας της ελληνικής αντίστασης ερεύνησε το ζήτημα, έγραψε βιβλία και ουδέποτε σταμάτησε να ζητεί την καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Σε μια συνέντευξή του στη “Welt” πριν από λίγο καιρό υπογράμμισε πως η Γερμανία οφείλει περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα, στο δημοσίευμα με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», αναφέρεται ακόμα και στα αντιγερμανικά συνθήματα της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τα οποία μπορεί να σοκάρουν (σ.σ. τη γερμανική κοινή γνώμη) κάνοντας λόγο για την πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία να πληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής.

Τα περισσότερα σχόλια των αναγνωστών δείχνουν την αγανάκτηση του μέσου γερμανόφωνου αναγνώστη για τις απαιτήσεις της Ελλάδας έπειτα από περίπου επτά δεκαετίες καθώς και για τον χρόνο και τρόπο που η χώρα μας εκφράζει ένα τέτοιο αίτημα. «Δεν πρόκειται απλώς να ασχοληθώ ποτέ ξανά με την Ελλάδα. Ούτε για διακοπές δεν αξίζει να πάει κάποιος σε αυτή τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας αναγνώστης, ενώ άλλο σχόλιο υποστηρίζει πως 160 δισεκατομμύρια ευρώ δεν κοστίζει ούτε ολόκληρη η Ελλάδα. «Αρχίζω να σιχαίνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη της» αναφέρει άλλος αναγνώστης, ενώ τα περισσότερα σχόλια φέρεται να προέρχονται από γερμανόφωνους που δεν έζησαν την περίοδο του ναζισμού και αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο ένα κράτος –μέλος της Ε.Ε ζητεί κάτι τέτοιο από έναν εταίρο του.

http://citypress-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.