Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΟΥΣΙΑΣ ενός 24ώρου

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 24ωρου
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (και μάλιστα παλιομοδίτικη)

- Ο κ. Σαμαράς επικεφαλής ανώτερου τρικομματικού επιτελείου εξαγγέλλει από την Πελοπόννησο την στροφή στην ανάπτυξη που σηματοδοτεί η συνέχιση των εργασιών ενός οδικού άξονα (!)

-Το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση και επιμένει στην "πρωτότυπη" (και εξαγγελθείσα προεκλογικά αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης) μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Ακόμη, καταθέτει πανηγυρικά τροπολογία για " μείωση της ανεργίας" μέσω επίσης "πρωτότυπων" προγραμμάτων για απασχόληση σε δήμους...

Ως συμπλήρωμα της τρομερής πολιτικής δράσης , από το πρωί "αποκαλύπτονται" με προδημοσιεύσεις ενός πορίσματος που ακόμη δεν υπάρχει, επιλεκτικά φυσικά και στοχευμένα σε πρόσωπα , οι σπατάλες του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004 και μετά. Ξαναείδαμε στον ALPHA τα όργανα γυμναστικής του επάρατου ΓΑΠ, πολίτες δήλωσαν και πάλι την αυτονόητη αγανάκτησή τους σε περιφερόμενα μικρόφωνα απαντώντας στην σοφή ερώτηση "τι έχετε να πείτε για τα τεράστια έξοδα του ΠΑΣΟΚ", συνοδευόμενη από την εξίσου αυτονόητη αναφορά για κλέφτες πολιτικούς. Και ευτυχώς στο τέλος ακούσαμε για άλλη μια φορά ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα δράσει όπως πρέπει. Και κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό κάνουν την μεγάλη ρήξη με το κακό παρελθόν, των άλλων βέβαια, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν και έτσι οι πολίτες θα το αναγνωρίσουν και θα βρούν ξανά το σωστό δρόμο...

ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ (στο ίδιο 24ωρο)
Εκπομπή της ΝΕΤ "Στα άκρα" όπου η Βίκυ Φλέσσα συνομιλεί με το Νομπελίστα Κύπριο οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη και τον γνωστό φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο. Ο πρώτος ανέλυσε πέραν των άλλων και τη "θεωρία της αναζήτησης" για την οποία πήρε το Νόμπελ Οικονομίας το 2010 (εν μέσω κρίσης), που πραγματεύεται τις αιτίες αλλά και προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ο δεύτερος εκτός πολλών άλλων αναφέρθηκε με τον γνωστό του τρόπο στις σχέσεις κράτους-κοινωνίας .
Στην εξαιρετική μεταξύ τους συζήτηση δώσανε με τρόπο παραστατικό και κατανοητό , το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί η χώρα μας για να βγεί από τη κρίση, φθάνοντας στο συμπέρασμα - επειγόντως μεταρρυθμίσεις και οπωσδήποτε εντός ευρώ.

Δικό μου το συμπέρασμα, υποκειμενικό και ίσως αυθαίρετο.
Όσο θα δημιουργούμε γεγονότα , θα διαμορφώνουμε συμπεριφορές βαφτίζοντάς τες πολιτική, σαν της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , τόσο μακριά θα αρμενίζουμε και δυστυχώς επικίνδυνα από την ανάκαμψη και την ΟΥΣΙΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.