Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Παντελής Οικονόμου: Γιατί γυρνάμε την πλάτη σε Σαμαρά και Τσίπρα

Ο Παντελής Οικονόμου μιλώντας σε εκδήλωση της «Κίνησης των 75» εν όψει των εκλογών ενδιαμέσων οργάνων του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε το γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με το κύριο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία», αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Εξήγησε επίσης γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας το κενό πρότασης και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα υπεύθυνα όργανα όλων των κομμάτων οφείλουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα και όχι διαρροές, μέσω κύκλων, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς.

Επίσης επισήμανε ότι ακόμη και το δράμα της Κύπρου έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και επιπόλαιων δηλώσεων και εκτίμησε ότι όσοι παίζουν τέτοια μικρά παιχνίδια, το μόνο που καταφέρνουν είναι η απαξίωση της Δημοκρατίας.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έχουν τις απαντήσεις»

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι, εφ όσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ανάγκη να ξανανέβει η δημοκρατική παράταξη, ώστε να μπορέσει να ξανανέβει ο λαός και η χώρα μας. «Θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και δεν δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί, απλώς, δεν τις έχουν» είπε.

Τέλος, ο Παντελής Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης σημαίνει τέσσερις φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις:

1η) Η Δημόσια Διοίκηση

2η) το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης

3η) το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

4η) η απονομή της Δικαιοσύνης.

Ο ομιλητής οριοθέτησε το περίγραμμα αυτών των τομών και επισήμανε την ανάγκη επεξεργασίας εναλλακτικών σχεδίων εφαρμογής τους.

Ο Παντελής Οικονόμου έκλεισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η παράταξη κινήσεις, όπως η «Κίνηση των 75» ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές των ενδιάμεσων οργάνων τονίζοντας ότι με καθαρότητα, αγωνιστικότητα και συνεργασίες, την επόμενη ημέρα η «Κίνηση των 75» θα είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη.

http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.