Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Προβοκάτσια ή hacking; Ας κρατηθεί η ουσία και όχι ο αποπροσανατολισμός του iefimerida..

Χθες από αυτό εδώ το blog αναδείξαμε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για την διεξαγωγή Ανοιχτού Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ και αλλαγής ηγεσίας (μπορείτε να δείτε εδώ), στο πλαίσιο πρόκλησης κινητικότητας για την διεξαγωγή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ. Πολλοί απλοί πολίτες και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν αυθόρμητα να δηλώσουν το όνομα και το mail τους, μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν παρατηρήσει αυτήτην εικόνα που δημοσιεύει σήμερα το iefimerida με τον πηχαίο τίτλο: "Παπανδρεϊκοί διακινούν υπογραφές στο διαδίκτυο και βρίζουν τον Βενιζέλο", εικόνα που λογικό είναι ότι προκαλεί προβληματισμό και απορία

Προφανώς, εφόσον είχαμε διαπιστώσει κάτι τέτοιο, δεν θα αναδεικνύαμε την εν λόγω πρωτοβουλία. Η αντιπαράθεσή μας με τον Βενιζέλο είναι βαθιά πολιτική και σε καμία περίπτωση προσωπική. Αν εξάλλου κάτι μας ξεχωρίζει, είναι το διαφορετικό ήθος, κάτι που αποδεδειγμένα δεν διαθέτει η ηγετική κλίκα που διαφεντεύει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, όπως αποδεικνύεται και από την ιστορία με την δημοσίευση ονομάτων και προσώπων την επαύριο της εκδήλωσης του Ζαππείου τον περασμένο Σεπτέμβρη. 

 Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η φωτογραφία της εν λόγω διαδικτυακής πλατφόρμας άλλαξε από χθες μέχρι σήμερα. Κι αυτό προκαλεί εντύπωση, γιατί ήδη πάνω από 300 συμπολίτες έχουν καταθέσει όνομα και διεύθυνση mail. Εφόσον δεν βγει από την εν λόγω πλατφόρμα μια διευκρινιστική δήλωση, τότε εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για στημένο παιχνίδι, όπου κάποιος από την Τρικούπη "έστησε" την εν λόγω ψηφοφορία, προκειμένου να καταχωρηθούν ονόματα και διευθύνσεις στα κιτάπια του ΠΑΣΟΚ, ώστε επί παραδείγματι αν αύριο μεθαύριο γίνει Συνέδριο, τα εν λόγω ονόματα να μην βρίσκονται όλως τυχαίως στις λίστες του ΠΑΣΟΚ ή γενικότερα να γίνει ένα "φακέλωμα" που ανά πάσα στιγμή μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Βενιζέλο και την παρέα του. 

 Βέβαια οφείλουμε να αναφέρουμε και την εξής θρασιδειλία: Το iefimerida δεν τολμά να παραθέσει το link, αλλά κάνει copy paste το κείμενο της κίνησης, το οποίο αν το διαβάσει κανείς είναι καθόλα αξιοπρεπές και δημοκρατικό, με την εικόνα αυτή να αποτελεί εξόφθαλμη παραφωνία. Επομένως, επειδή θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι, μπορεί και η σελίδα να έχει υποπέσει θύμα hacking, για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους.

 Σε κάθε περίπτωση το Epikairo θα εξακολουθήσει να προβάλλει και να δημοσιεύει πρωτοβουλίες και κινήσεις που ενισχύουν την κινητικότητα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό το Κίνημα να ξαναποκτήσει την χαμένη του ταυτότητα.

 Οπωσδήποτε, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά το μόνο εφόδιο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η αυτοπεποίθηση γνώμης και η ειλικρίνεια των κινήτρων, δύο συστατικά που απ' ότι φαίνεται δεν διακατέχουν αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες του ΠΑΣΟΚ..



- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9104-p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.