Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Δεν συμμετεχουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης!

Ανοιχτή επιστολή της Νομαρχιακής Επιτροπής, προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Βαγγέλη Βενιζέλο
Ανοιχτή επιστολή, προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Βαγγέλη Βενιζέλο,για τη μη συμμετοχή της στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.απέστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας!Αναλυτικά,στην επιστολή που υπογράφει η Γραμματέας της Ν.Ε κ. Ντούσκα Μαρίνα αναφέρονται τα εξής:

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της μακράς ιστορίας του. Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας ανέδειξε όλες τις παθογένειες των τελευταίων δεκαετιών. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου από κίνημα αλλαγής κατέληξε να είναι κόμμα φοβικό και εσωστρεφές.Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα έπρεπε να μας προβληματίσει αλλά δυστυχώς κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά του Κινήματος. 

Το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ απέτυχε και απέτυχε διότι δεν πείσαμε την ελληνική κοινωνία, ότι είμαστε η εναλλακτική πρόταση μεταξύ της Ν.Δ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μια ΝΔ που φέρει βαρύτατες ευθύνες για την οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας και κυρίως η διακυβέρνηση Καραμανλή για την εκτίναξη του χρέους και του
ελλείμματος, και η οποία έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας
. Που χάθηκαν άραγε τα Ζάππεια και τα ισοδύναμα μέτρα του κ. Σαμαρά…;Από την άλλη ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με τη λαϊκίστικη ρητορική του δηλώνει με έπαρση και αλαζονεία, ότι θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα σκίσει τα μνημόνια, θα επαναφέρει τη χώρα στην προ του 2009 εποχή.

Όσοι από τους ψηφοφόρους, τίμησαν με την ψήφο τους το εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ το έπραξαν μόνο και μόνο για συναισθηματικούς λόγους και ουσιαστικά μας έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία επιβίωσης.Η παρουσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ ως προοδευτικού πόλου στο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει πλέον νόημα εάν δεν προωθηθούν πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν σταδιακά αλλά αποτελεσματικά την υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας και των ανισοτήτων που δημιούργησε η κρίση. Εάν δεν αποκατασταθούν στοιχειωδώς το κοινωνικό κράτος και τα εργασιακά δικαιώματα, εάν δεν μειωθεί η υπέρμετρη και παράλογη φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορούμε να μιλάμε για σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης στη χώρα μας.

Σήμερα που ο κίνδυνος της άτακτης χρεωκοπίας έχει αποφευχθεί, το βάρος πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας, την κοινωνική προστασία και την στήριξη των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων του πληθυσμού. Εάν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να συνεχισθεί η συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κυβέρνηση και οφείλουμε νομοτελειακά να πάμε άμεσα σε Πολιτικό Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, στο οποίο θα πρέπει να αποφασισθεί με ποιες Πολιτικές θα προχωρήσουμε και εάν η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος μπορεί να υπηρετήσει αυτές τις πολιτικές.
Εκφράζουμε την ανάγκη να καθορισθεί το πλαίσιο συνεργασιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ το οποίο θα είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει ένα συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας συνεδρίασε στις 12 Νοεμβρίου 2014 όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης και ότι είναι αδήριτη ανάγκη να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό, τις δύο συνισταμένες που κατά τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, το κίνημα οφείλει να υπηρετεί. Άρα μόνο ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα κρίνει τη συνέχεια του κινήματος κι όχι μια μικρή ομάδα ανθρώπων κεκλισμένων των θυρών να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
 
Η προβληματική έγκειται στα πρόσωπα που πασχίζουν να επιβιώσουν πολιτικά και στρεβλώνουν τις σοσιαλιστικές αρχές του κινήματος, αποκόβοντας τον ομφάλιο λώρο με τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά στρωματά που αποτέλεσαν την παραδοσιακή βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Δημοκρατικής Παράταξης.
Πρόεδρε, στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 στην ομιλία σου στο Ζάππειο, ανέφερες το εξής: «Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους, χωρίς αποκλεισμούς. Αλλά υπάρχει ένα κριτήριο: προχωράμε όλοι μαζί, όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Ένα όρο θέτω. Μόνο έναν! Έναν όρο: να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν.»

Πόσοι από αυτούς που σήμερα θέλουν να ιδρύσουν τη Δημοκρατική Παράταξη έχουν ψηφίσει ΠΑ.ΣΟ.Κ…; Ποιοί από αυτούς πρόσφεραν ανιδιοτελώς στη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ…; Ποιοί από αυτούς δε ζητάνε πάλι οφίτσια και πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή …;

Εμείς λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή όλων εκείνων που άδολα και ανιδιοτελώς υπηρέτησαν τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, των ανθρώπων εκείνων που πίστεψαν στο όραμα του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ανδρέα Παπανδρέου, για μια Ελλάδα όπου ο αδύναμος κοινωνικά πολίτης θα αποκτούσε πραγματικά ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της πατρίδας μας.
Για εμάς, τη βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να γίνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ μια συνιστώσα της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν φταίει ούτε το όνομα αλλά ούτε και τα σύμβολά. Τα πρόσωπα και οι εφαρμοζόμενες πολικές φταίνε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προηγηθεί ΠΟΛΙΤΙΚΟ συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι επιτακτική ανάγκη να εκφρασθεί η βάση. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Χωρίς προαπαιτούμενα. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς ηγεμονισμούς. Εμείς, η βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Δημοκρατικής Παράταξης, θα αγωνισθούμε για να διαφυλάξουμε την τιμή και το κύρος του κινήματος που τόσα χρόνια ανιδιοτελώς υπηρετούμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.