Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Καρχιμάκης: Ο Σαμαράς έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου

Στο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής», αναφέρθηκε οΜιχάλης Καρχιμάκης, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:


«Μίλησε για το κούρεμα των 105 δισ. ευρώ απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για πρωτογενή πλεονάσματα και δημοσιονομική προσαρμογή που είχε ήδη επιτευχθεί για να παίρνουμε τα δάνεια των 250 δισ. ευρω. Μίλησε για μειωμένα επιτόκια των δανείων, που πήρε η χώρα. Μίλησε για μηδενισμό του ελλείμματος. Μίλησε για κατάργηση του καμποτάζ, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατομμύρια τουρίστες. Μίλησε για μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν, που όλοι μιλούσαν αλλά λίγοι τολμούσαν κλπ… Όλα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».

Και προσθέτει:


«Κύριε πρωθυπουργέ,

Όλα αυτά τα παραλάβατε, δεν τα χτίσατε; Και δεν είχατε ούτε το θάρρος να παραδεχθείτε, ότι τα περισσότερα που καταθέσατε ως απολογισμό δεν ειναι δικά σας. Γιατί εαν το δεχόσαστε δημόσια, θα ετίθετο το ερώτημα γιατί επιχειρήσατε μαζί με άλλους και ανατρέψατε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 2012 και στη συνέχεια την κυβέρνηση Παπαδήμου δημιουργώντας μια τεράστια οπισθοχώρηση και ανάσχεση των τότε προσπαθειών; Αλλά σήμερα δια της επίκλήσης της σταθερότητας ζητάτε κυβέρνηση τετραετίας».

«Τότε δεν ετίθετο θέμα σταθερότητας και οδηγήσατε πέρα των άλλων υπονομευτικών σας ενεργειών που τις ξεπλύνατε με το ουδείς αναμάρτητος, μετά την ανατροπή εκλεγμένου πρωθυπουργού και με το κόλπο της κυβέρνησης του δήθεν ειδικού σκοπού, ανατρέψατε και πάλι ουσιαστικά και την κυβέρνηση Παπαδήμου, στα μέσα της τετραετίας; Το ερώτημα όμως μονο και με την απολογιστική παραδοχή σας για τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, παραμένει ούτως ή άλλως. Όσον αφορά τις επενδύσεις που εγκρίνονται με κάθε τρόπο, όπως εσείς λέτε; Ρωτήστε και τις ανακεφαλαιοποίημενες με τα λεφτά του ελληνικου λαού τράπεζες που θριαμβολογούν για κέρδη, αλλά οι επιχειρήσεις ακόμα και οι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ χρεοκοπούν, από την στέρηση της θριαμβολογουμενης ρευστότητας και της ταυτόχρονης απώλειας δισ. ευρω του ΕΣΠΑ. Ρωτήστε τι παιγνίδια παίζονται στις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων, καθυστέρήσεις εκταμιεύσεων, εγκεκριμένων επενδύςεων του αναπτυξιακού νομού, με αποτέλεσμα την χρεοκοπία η την απώλεια περιουσιακών στοιχείων νέων επενδυτών κλπ,κλπ, κλπ. Όσον αφορά τώρα τις μεταρρυθμίσεις που εσείς χειριστήκατε; Οι περισσότερες κινήθηκαν στον αστερισμό της σύλληψης της μαρίδας, τα καρχαριοειδή παρέμειναν είτε ανενόχλητα, είτε εντός ευνοϊκών νομοθετικών και όχι μονο μεταρρυθμισεων. Οι υπονομευτές του πλούτου και τα συμφέροντα ανέγγιχτα ή ευνοούμενα», υπογραμμίζει ο κ. Καρχιμάκης.

«Κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχει καμία σημασία πλέον τι λέτε. Σημασία έχει τι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και κυριως οι πολλοί και αυτοί που απετέλεσαν τα μόνιμα θυματα της κρίσης αλλα και οι πραγματικοί δημιουργοί, και οχι οι αεριτζήδες της οικονομίας. Και οι πολλοί, ειναι ενοχλημένοι και θυμωμένοι», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.