Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Διαδικτυακό «κίνημα» νεολαίας του Γιώργου Παπανδρέου στην πρώτη της εμφάνιση

Κινούνται εδώ και καιρό στο παρασκήνιο, αυτοβούλως, οργανώνονται, κινητοποιούν κόσμο, έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook και τη ερχόμενη Παρασκευή ετοιμάζονται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους.

Η επιστολή Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το αίτημα για έκτακτο Συνέδριο και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, ήταν για αυτούς το "νεύμα" που περίμεναν για να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα.

Με βάση τη Θεσσαλονίκη οι ...διαδικτυακοί νεολαίοι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου μέσω της σελίδας που έχουν δημιουργήσει στο Facebook «Εμείς Πάμε, Εσύ θα έρθεις» έχουν ήδη αποστείλει 4.000 προσκλήσεις για την Παρασκευή 28/11 στις 19:30 στο Βελλίδειο, για ένα - όπως λένε - ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη!

Χρησιμοποιώντας το προεκλογικό σύνθημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ «Πάμε» καλούν και μέσω ολιγόλεπτου βίντεο στο YouTube όσους επιθυμούν να διαμορφώσουν με τη συμμετοχή τους ένα ανθρώπινο δίκτυο σε κάθε γωνία της Ελλάδας απέναντι στις πολιτικές του σήμερα.

Ολόκληρο το κείμενο κείμενο-πρόσκληση στο Facebook:

«Πάμε από τη βάση, λοιπόν, κάνοντας το Ξεκίνημα από την Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Βελλίδειο -εκεί, θα τα πούμε όλα αναλυτικά.

Πάμε να εξηγήσουμε τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα, να περιγράψουμε το ιδεολογικό μας στίγμα, να μιλήσουμε για τα πολιτικά μας οράματα.

Πάμε να αμβλύνουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να αλλάξουμε τους θεσμούς, τις νοοτροπίες, τις πρακτικές...

Πάμε να επαναθεσμοθετήσουμε την εξουσία, να ανακατανείμουμε τον πλούτο, να επαναθεμελιώσουμε αρχές και αξίες.

Πάμε να υποστηρίξουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη λογοδοσία, να χτίσουμε την «μεταπελατειακή» Ελλάδα.

Πάμε να ανακτήσουμε τη χαμένη μας έκφραση, να βρούμε τα αδρανή ή απογοητευμένα κοινωνικά ρεύματα και τάσεις και να γίνουμε ένα.

Πάμε να μιλήσουμε για συμμετοχή, για συλλογική ευθύνη, για δημοκρατία.
Πάμε να εξηγήσουμε πώς μπορεί αυτό να γίνει πράξη.

Πάμε να γίνουμε το παράδειγμα για όλους αυτούς που έχουν βάλει την προσωπική τους επιβίωση πάνω από την παράταξη και τη χώρα.

Πάμε να δώσουμε τη μάχη στην κοινωνία, όχι ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί, συντονισμένα, συγκροτημένα, παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πάμε να ξαναβγούμε στους δρόμους, με όχημα τις δυνατότητές μας,

Πάμε να δημιουργήσουμε μία κινηματική πλατφόρμα δικτύωσης, από τη βάση, εκεί όπου παράγεται πάντα η πολιτική.

Πάμε να ανάψουμε πολλές μικρές φωτιές ελπίδας, αφήνοντας τους εαυτούς μας πίσω και βάζοντας μπροστά την άποψή μας.

Πάμε να σηκώσουμε τις ιδέες μας ψηλά»

Θετικός στην πρόταση Παπανδρέου ο Φίλιππος Σαχινίδης
Με δήλωση του, ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίοδης, τα΄χθηκε υπέρ της πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου, για έκτακτο συνέδριο, αλλαγής ηγεσίας και εκλογή του νέου προέδρου, από το σώμα. Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας.
Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.
Όπως έχω, κατ’ επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα.
Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες.
Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.