Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Άρχισαν οι «ΔΗΠΑΡιές» από την Τρικούπη..

Φαίνεται ότι μετά την αμυντική στάση των πρώτων ημερών, με αφορμή την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη περνά στην αντεπίθεση και εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αφήσει πλέον να πέφτει τίποτα κάτω. [action24]

Σήμερα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εντόπισαν, μέσω προφανώς αρχείου, ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια των εθνικών εκλογών του 2004. Τι ακριβώς βρήκαν; Ότι σε περίπου 74 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα, από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, η λέξη Σοσιαλισμός και Σοσιαλιστικό ακούστηκε 52 φορές ενώ η λέξη Δημοκρατική Παράταξη ακούστηκε 272 φορές.

Επίσης, εντόπισαν και ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία του ομιλία του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του ΠαΣοΚ στις 6 Φεβρουαρίου 2004, με τον πρώην πρωθυπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι καθαρό, δυνατό:Θέλουμε μια μεγάλη παράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ που θα μετατρέψει το χώρο μας σε ανοιχτή πολιτική κοινότητα, που θα γίνει η μεγάλη χοάνη όσμωσης των προοδευτικών ιδεών, που θα γίνει ο καταλύτης της σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και των Κινημάτων, με σεβασμό στην αυτονομία τους, στο ρόλο τους, στις ευρύτερες επιλογές τους.

Γι' αυτό και η δημοκρατική μας παράταξη ταυτίζεται με τα διεθνή Κινήματα, αυτά, που ζητούν ο πολίτης να έχει φωνή. Κινήματα, για την οικολογία, για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενάντια στη βία, το ρατσισμό. Γι' αυτό είμαστε υπέρ του διαλόγου των πολιτισμών, ενάντια στη λογική της σύγκρουσης των θρησκευμάτων. Γι' αυτό είμαστε σύμμαχοι στα Κινήματα ειρήνης.

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, έρχομαι τώρα στο Κόμμα μας, στο λαογενές Κίνημα, στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη. Νέες εποχές, νέοι ιστορικοί κύκλοι, δεν ανοίγουν με παλιές δομές κομμάτων. Ο ισχυρός πολίτης, η δίκαιη κοινωνία, το ασφαλές μέλλον για την πατρίδα και τη ζωή μας, η τρίτη μεγάλη ανατροπή μας, δε χωρούν σε ξεπερασμένες φόρμες και πρακτικές.

Μια δημοκρατική παράταξη που ενώνει σε κοινή πορεία δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς αλλά και τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που συμφωνούν μαζί μας σε στόχους και πολιτικές για την Ελλάδα που έρχεται, χωρίς να τις χωρίζει η Ελλάδα που φεύγει».

Epikairo: Μέσα στην απόγνωσή τους, κάποιοι της Χαριλάου Τρικούπη κάθισαν να μετρήσουν πόσες φορές είχε πει ο Παπανδρέου "Δημοκρατική Παράταξη" πριν απο τις εκλογες του 2004. Ναι, αυτο έκαναν.

1. Κατ´αρχάς που βρήκαν τις ομιλίες; Γιατι στο pasok.gr δεν υπαρχει τίποτα. Ούτε του Σημίτη. Μήπως να τις αναρτήσουν αφού τις επικαλούνται;

2. Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς εννοούσε κάθε λέξη. Έγιναν φοβερές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ επι Παπανδρεου, άλλαξαν ολες οι δομές απο την αρχή, απέκτησε το πιο σύγχρονο καταστατικο. ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΑΣΟΚ, και με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου σε όλες τις απο τη βάση διαδικασίες. Ακόμα και η απλή αλλαγή της εκλογής Προέδρου απο τη βάση έγινε σε έκτακτο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2004. Με αυτές τις αλλαγές το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να ξαναγίνει κυρίαρχο κόμμα με 44%, εκφράζοντας και νέα κοινωνικά στρώματα, της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

3. Όσοι δεν έχουν τι να πουν, κάθονται και μετράνε λέξεις. Ολοι οι υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία, θέλουν πραγματικές συμμετοχικές διαδικασίες απο τη βάση για να αποφασίσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις του, το μέλλον του, την ηγεσια του.

4. Έχουν αλλο επιχείρημα αυτοί που αρνούνται αυτο που λέει όλος ο κόσμος απο το να κάθονται να μετράνε λέξεις απο ομιλίες που έχουν εξαφανίσει;



- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.