Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αδειάζει Βενιζέλο και πάει με Παπανδρέου!

Σαφή θέση στήριξης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στη μετωπική του με το νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, παίρνουν τα μέλη της Ν.Ε. Κέρκυρας του κόμματος που ανακοινώνουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στο συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη!
Αντίθετα, εναρμονιζόμενοι πλήρως με τα όσα ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την εβδομάδα που μας πέρασε, καλεί τη σημερινή ηγεσία του κόμματος (για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες) να προχωρήσει άμεσα σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με ανοικτή συμμετοχή και στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα!
Η απόφαση ελήφθη σε διαδοχικές συνεδριάσεις στις οποίες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργάνου, από τα μέλη της Νομαρχιακής δεν συμμετείχε ο Δ. Μπιάνκης (ο οποίος συμμετείχε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την Άντζελα Γκερέκου και θεωρείται στενός της συνεργάτης).

«Δεν πάμε σε ένα συνέδριο – παρωδία»!
Την απόφαση για τη μη συμμετοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, η Ν.Ε. στέλνει στον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ευάγγελο Βενιζέλο και την κοινοποιούν στο γραμματέα της Κ.Ε. Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και όλα τα μέλη της Κ.Ε.
Στην εν λόγω απόφαση, αφού υπογραμμίζουν ότι «δεν νομιμοποιείται κανένας να αποφασίζει ερήμην της βάσης», καταγγέλλουν την επιχειρούμενη από τον Ε. Βενιζέλο διαδικασία ίδρυσης «Δημοκρατικής Παράταξης» ως λανθασμένη, πρόχειρη και κατευθυνόμενη από ορισμένες ομάδες: «Η βάση σύντροφοι, δεν θα ανεχθεί άλλο ένα συνέδριο - παρωδία. Ένα συνέδριο χωρίς σαφές πλάνο με θολές και άγνωστες διαδικασίες», τονίζουν στην επιστολή τους απαιτώντας «ένα ανοικτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ, συμπαράταξης, όπου θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος».

Όλη η απόφαση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Απαρτίζεται δηλαδή από άτομα τα οποία πλήττονται καθημερινά από την οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα των τελευταίων ετών. Άτομα τα οποία κόντρα στα σημεία των καιρών, βγήκαν μπροστά στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος. Βγήκαν μπροστά όταν άλλοι αποφάσιζαν να μεταπηδήσουν σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή προτιμούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω παρακολουθώντας σιωπηλοί τις εξελίξεις. Μοναδική πρόθεση, η ουσιαστική συμβολή μας στην προσπάθεια για ανασύσταση του κινήματος μας, με αυτονομία και αυτοτέλεια.
Πάγια θέση μας, για ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν νομιμοποιείται κανένας να αποφασίζει ερήμην της βάσης. Για το λόγο αυτό στις 3-10-2014 σας εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας και σας ενημερώσαμε ότι πρέπει να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση διεύρυνσης, μέσω του προαναγγελλόμενου συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Θεωρούμε την διαδικασία λανθασμένη, πρόχειρη και κατευθυνόμενη από ορισμένες ομάδες. Θεωρούμε ότι τελικά το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα. Το πρώτο εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ στις Ευρωεκλογές απέτυχε. Δυστυχώς, δεν πείσαμε τον ελληνικό λαό, ότι το εγχείρημα αυτό θα ήταν επιτυχημένο, γιατί δε συνδιαλεχθήκαμε έγκαιρα με αυτόν. Όσοι από τους ψηφοφόρους τίμησαν με την ψήφο τους το εγχείρημα αυτό, το έπραξαν αφενός για λόγους συναισθηματικούς και αφετέρου δίνοντάς μας μία ακόμη - τελευταία αυτή τη φορά - ευκαιρία επιβίωσης. Δεν έχουμε καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστούμε και να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες των πολιτών. Για αυτούς δεν είναι ζητούμενο, οι βιαστικές απόπειρες αλλαγής, οι απύθμενες και οι ανούσιες διευρύνσεις του χώρου. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, όλους αυτούς, που τόσα χρόνια στηρίζουν το κίνημα μας και ακόμα και σήμερα είναι συνοδοιπόροι στις όποιες αποφάσεις του κινήματός.
Αν κάποιοι είχαν ακούσει τις φωνές που ζητούσαν μετά τις Ευρωεκλογές, συνέδριο ΠΑΣΟΚ αναδεικνύοντας και πάλι τον διάλογο με διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες και στοχευμένη θεματολογία, δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά δεδομένα. Η αρχή των όποιων προσυνεδριακων διαδικασιών θα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και θα είχε ως σημείο αναφοράς τα ενεργά στελεχη του κόμματος, τα εκλεγμένα με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι τα διορισμενα με άγνωστα κριτήρια. Η βάση σύντροφοι, δεν θα ανεχθεί άλλο ένα συνέδριο - παρωδία. Ένα συνέδριο χωρίς σαφές πλάνο με θολές και άγνωστες διαδικασίες.
Με συναίσθηση λοιπόν της ιστορικής μας ευθύνης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας συνεδρίασε στις 15,17 & 21 Νοεμβρίου 2014 όπου αποφασίστηκε ομόφωνα και κατόπιν έντονου προβληματισμού Μελών και Φίλων του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας να μην συμμετάσχει στις προσυνεδριακές διαδικασίες για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Αντ' αυτού, απαιτούμε ένα ανοικτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ, συμπαράταξης, όπου θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος. Ένα συνέδριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην μεγάλη παράταξη της Αλλαγής. Ένα συνέδριο με κυρίαρχο σημείο την αλλαγή πολιτικής πλεύσης, με σαφείς θέσεις για την λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών του τόπου. Απο την συνεδρίαση της ψηφοφορίας απουσίαζε ο Μπιάγκης Δημήτρης.

Για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Ο Γραμματέας
Αλεξάκης Αλέξανδρος

http://www.corfupress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.