Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου: Προαναγγελία επιστροφής μέσω... Χαλκίδας

Του Γιάννη Πιτταρά

"Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη.
Για την επανάσταση του αυτονόητου.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα..."



Με τα λόγια αυτά ο Γιωργος Παπανδρεου - βασικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα - έδωσε νέα τροφή στα σενάρια που τον θέλουν να ηγείται μιας νέας πολιτικής προσπάθειας εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η ομιλία του θύμιζε σε πολλά σημεία πολιτική πλατφόρμα για αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής, αλλά ταυτόχρονα και ένας απολογισμός της κυβερνητικής του θητείας.
Φυσικά δεν έλειψαν και οι αιχμές ακόμα και για τους συντρόφους του - χωρίς ονομαστικές αναφορές - με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει σε ορισμένα σημεία φρασεολογία ...Βενιζέλου, όπως η αναφορά του στην "κανονικότητα" ήταν ένα σαφές μήνυμα με συγκεκριμένο αποδέκτη.

Όπως και οι συνεχείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ στο κόμμα που "ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα, όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ", όπως είπε με νόημα, "ακόμα κι αν μερικοί στο Κίνημά μας δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν...".

Αίσθηση προκάλεσε και η επιλογή του να αναφερθεί με θερμά λόγια στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα του 2009 κάνοντας λόγο για "βουλευτές που πίστευαν πραγματικά ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και δεν χρειάζονταν κανένα Μνημόνιο για να το κάνουν" και η σύγκριση με το σήμερα όταν αναρωτήθηκε με νόημα "ποιος συνεχίζει την τομή με το παρελθόν εδώ και δύο χρόνια; Ουδείς".

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε την ομιλία του με έναν πιο προσωπικό τόνο.
Χρησιμοποιώντας τις λέξεις "βρίσκω αισιοδοξία" μίλησε για αυτούς που του δίνουν δύναμη και οι οποίοι - όπως είπε - πιστεύουν ότι, το ζήτημα δεν είναι η «Μεταμνημονιακή Ελλάδα» αλλά η απελευθερωμένη «Μεταπελατειακή Ελλάδα».

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρόν ήταν Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Αφροδίτη Παπαθανάση και ο δήμαρχος της Χαλκίδας, Xρήστος Παγώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.