Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Πίσω από τις αντιμνημονιακές λέξεις, κρύβεται ο «μνημονιακός» Αλέξης Μητρόπουλος

Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές, μίλησε ο βουλευτής του κόμματος, Αλέξης Μητρόπουλος. [newsbomb.gr]

«Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».


Και συμπλήρωσε: «Εάν δεν υπάρξει, επαναλαμβάνω, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να τεθεί άμεσα το θέμα διαγραφής του χρέους, δεν είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο; Μπορεί να πάει έτσι η πατρίδα; Μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ότι έχουμε success story; Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ' αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό».

Epikairo: Ένα αόρατο νήμα ενώνει τον Παπαδημούλη με τον Μητρόπουλο, μολονότι ο δεύτερος δεν μπορεί να διαχειριστεί επαρκώς τον βερμπαλισμό του. Δυστυχώς ο Μητρόπουλος και οι όμοιοί του που λιποτάκτησαν από το ΠΑΣΟΚ και μετακινήθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα όχημα εξουσίας το οποίο θα αποκαταστήσει αναδρομικά την πολιτική τους σταδιοδρομία, επειδή δεν μπόρεσαν "να την χωθούν στο ΠΑΣΟΚ". Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπανδρέου δεν δέχθηκε ποτέ να είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Β΄ Αθήνας ο Μητρόπουλος, μολονότι ήταν σίγουρη η εκλογή του, με ευγενική χορηγία τον Γιώργο Αυτιά.

Πέρα όμως του προσωπικού, υπάρχει και το καθαρά πολιτικό: Ο λαός που θα αποφασίσει να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ για ποιο πράγμα τον θέλει; Για να διαχειριστεί ομαλά μια μεταμνημονιακή εποχή ή για ρήξεις και ανατροπές; Εμείς γνωρίζουμε ότι όσα έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα είναι φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Εγκλωβίζεται ο ίδιος στην εμφυλιοπολεμική διχαστική λογική του "μνημόνιο-αντιμνημόνιο". Δηλώσεις σαν τον Μητρόπουλο δείχνουν να το έχουν καταλάβει και εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος όμως θα αναλάβει να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια; Και πάνω απ' όλα ο λαός πρέπει να απαντήσει και στο εξής: Θέλει να δώσει εξουσία σε τύπους όπως ο Μητρόπουλος;

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.