Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Διάβασα την επιστολή – απάντηση του Βενιζέλου προς τον Παπανδρέου και δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ξεκινάω λοιπόν κομμάτι κομμάτι :

Διάβασα την επιστολή – απάντηση του Βενιζέλου προς τον Παπανδρέου και δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ξεκινάω λοιπόν κομμάτι κομμάτι :
‘’λειτουργεί συντεταγμένα με τα όργανα, τις οργανώσεις..’’


ΣΧΟΛΙΟ 1 : Ποιες οργανώσεις;; Τ.Ο. τι;;;; Μετριούνται στα δάχτυλα αυτές που λειτουργούν. Ας είμαστε σοβαροί όταν πρόκειται για το ΠΑΣΟΚ.
‘’Η Παράταξη εκφράστηκε ήδη στις ευρωεκλογές με κορμό το ΠΑΣΟΚ αλλά με το ευρύτερο σχήμα της Ελιάς και το εκλογικό της αποτέλεσμα - όχι αριθμητικά αλλά στρατηγικά ενόψει των συνθηκών’’

ΣΧΟΛΙΟ 2 : Αγαπητέ σημερινέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση. Εκεί το αριθμητικό μετράει. 2 ευρωβουλευτές;;;!!!;;;!!! Γελάνε και οι πέτρες, δυστυχώς, μαζί μας.
‘’Το αποτέλεσμα αυτό το διαμόρφωσαν όσοι συγκρότησαν ένα ελκυστικό, ανανεωτικό ψηφοδέλτιο, όσοι αγωνίστηκαν και τελικά όσοι ψήφισαν στο παραβάν το ψηφοδέλτιο της Ελιάς που ήταν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ’’

ΣΧΟΛΙΟ 3 : Μα δεν ήταν ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ. Και το πόσο ελκυστικό ήταν φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Αν ήταν ΠΑΣΟΚ θα είχε έναν δύο ακόμα ευρωβουλευτές. Ήταν ψηφοδέλτιο ασπίδα για την προδιαγραφόμενη εκλογική σφαλιάρα και ως τέτοιο πάτωσε.
‘’Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με βασική αρχή την ανοιχτή και ουσιαστική πολιτική συμμετοχή της βάσης του. Αυτό έγινε με την εκλογή του Προέδρου του υπό συνθήκες ακραίας κρίσης το Μάρτιο του 2012’’ 

ΣΧΟΛΙΟ 4 : Που ακριβώς συμμετείχε η βάση του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αποφάσεις σας;; Το αποφασίζουμε και διατάζουμε είναι ο τρόπος λειτουργίας σας. Μην μας λέτε ότι το 2012 ήταν δημοκρατική διαδικασία. Που όποιος τολμούσε να πει ότι θέτει υποψηφιότητα κοβόταν πάραυτα από την καλά (για τότε) οργανωμένη ομάδα. Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρω ότι δημοκρατική διαδικασία ήταν ΜΟΝΟ αυτή του 2007 που είχε τρεις υποψηφίους και επικράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό κοντά στο 56%.

‘’Τώρα το μείζον θέμα που συγκεντρώνει την προσοχή και προκαλεί την αγωνία της κοινωνίας είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η ασφαλής έξοδος από το μνημόνιο και την τρόικα, η αλλαγή σελίδας. Οι διαρκείς παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με άξονα την ανάπτυξη, την απασχόληση, την προστασία της κοινωνικής συνοχής συνιστούν την έμπρακτη υπογράμμιση της αξιακής και προγραμματικής του ταυτότητας. Όχι με εύκολα λόγια και δήθεν νεωτερισμούς, αλλά με δύσκολες πράξεις πολιτικής ευθύνης’’

ΣΧΟΛΙΟ 5 : Κάνεις μεγάλο λάθος σημερινέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά και μας ενδιαφέρει όλους η πορεία της χώρας και η έξοδος από τα μνημόνια με ασφαλή για τη χώρα τρόπο. Όμως δεν βλέπουμε αυτές τις παρεμβάσεις που θα έπρεπε να κάνεις ως σοσιαλιστής. Δεν βλέπουμε να μιλάς και πολύ παρά μόνο για να μαλώσεις τον ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζει στον συνεργάτη σου στην κυβέρνηση. Αυτός είναι ο ρόλος του ηγέτη σοσιαλιστικού κόμματος που μετέχει σε κυβερνητικό σχήμα;;; Που είναι η υπεράσπιση των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων σημερινέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ;; Ποια η ένδειξη υπεράσπισης και υπερηφάνειας για το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;; Ποιες ήταν οι διαρκείς παρεμβάσεις σου (όπως αναφέρεις χαρακτηριστικά) που δείχνουν ότι έθεσες όρους, τους οποίους πάλεψες στη συνεργασία σου και όχι ότι απλά κάθισες σε μια καρέκλα;; Τα εύκολα λόγια τα λες εσύ ο ίδιος σημερινέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, αφού μας λες τι θα ήθελες να μπορείς να κάνεις.

‘’Εμείς που αγωνιστήκαμε με τόσο κόστος για την αντιμετώπιση και την υπέρβαση της κρίσης, είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε η εθνική προσπάθεια να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία. Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται με κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας να προκαλεί αβεβαιότητα και αστάθεια. Είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική. Η χώρα πρέπει να εκλέξει συναινετικά, το Φεβρουάριο, το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας’’

ΣΧΟΛΙΟ 6 : Για τον αγώνα σας πραγματικά συγκινούμαστε. Κανείς δεν μίλησε για αστάθεια σημερινέ πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ. Μην τρομάζεις. Ο λαός θα σε διώξει όχι ο Παπανδρέου μόνος του. Ακόμα και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σέρνεσαι φοβισμένος πίσω από την ονοματολογία που προτείνει ο κυβερνητικός σου εταίρος και είσαι έτοιμος να αθωώσεις ακόμα κι αυτόν που έφτασε τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται, μόνο για να μην διαταραχθεί η σταθερότητα της…. πολιτικής σου καριέρας. Μόνο ντροπή και απογοήτευση….

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ : Σημερινέ πρόεδρε μπορείς να το διαλύσεις το ΠΑΣΟΚ. Να γκρεμίσεις ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό. Να ισοπεδώσεις ακόμα και τα κτίρια. Να το βάλεις φωτιά και να το κάψεις. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Εσύ όμως να είσαι σίγουρος πως ακόμα κι αν το καταφέρεις, μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια, κάποιο χέρι θα βρεθεί να πάρει αυτή τη σφραγίδα με τον ήλιο και να της δώσει και πάλι ζωή. Εκεί που πας εσύ όμως θα έχει μοναξιά και αργό πολιτικό θάνατο. Ώρα καλή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.