Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Του καιρού τα γυρίσματα φέρνουν πλήρη δικαίωση Παπανδρέου και κυβέρνησής του

Για μισό λεπτό.

Τι μάθαμε χθες, σε αντίθεση με όσα μας έλεγαν δύο χρόνια;


Είπαν ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου ήταν στη λίστα Lagarde με 500 εκατομμύρια, αλλά τώρα, μετά από δύο χρόνια, αυτό 

διαψεύδεται επίσημα και κατηγορηματικά.
Για να κάνουμε μία σούμα τι άλλο μας έλεγαν, και τι αποδείχθηκε.

Είπαν ότι ο Παπανδρέου κερδοσκόπησε μέσω του αδερφού του με τα CDS, αλλά ο Καμμένος που τα έλεγε αυτά τα πήρε πίσω στο Δικαστήριο και έφαγε και πρόστιμο.
Είπαν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009 για να μπούμε στο Μνημόνιο, αλλά το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντί για «φουσκώματα» μιλάει για «στατιστική λαθροχειρία / απάτη» της κυβέρνησης Καραμανλή. Οι δε βουλευτές της ΝΔ, όλοι, ψηφίζουν ότι το έλλειμμα ήταν όσο έλεγαν Eurostat / Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Είπαν ότι ο Παπανδρέου για να μπούμε στο Μνημόνιο απέρριψε δεκάδες δισεκατομμύρια που θα μας έδιναν άλλοι, αλλά αυτοί που τα έλεγαν σιωπούν πλέον μετά από αυτά που τράβηξε η Κύπρος πέρσι, τα οποία απέδειξαν ότι κανένας δεν δανείζει τζάμπα λεφτά και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν όταν η οικονομία σου πάει για φούντο.

Είπαν ότι ο Παπανδρέου μπορούσε να κουρέψει εξαρχής το ελληνικό χρέος από το 2010 και δεν το έκανε, αλλά τώρα αποδεικνύεται με επίσημες επιστολές ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλούσεμε οικονομική / τραπεζική ασφυξία όποιον το ζητούσε / συζητούσε ακόμα και το 2011.

Είπαν ότι ο Παπανδρέου τα είχε όλα κανονισμένα για προσφυγή στο ΔΝΤ και Μνημόνιο, αλλά τώρα αποδεικνύεται και από τρίτους, ακόμα και από βιβλία μετέπειτα όψιμων κατήγορών του, ότι τίποτα δεν ήταν προαποφασισμένο, ότι πάλευε για ευρωπαϊκή λύση χωρίς Μνημόνιο σαν τρελός.

Είπαν ότι για το Μνημόνιο έφταιγε ο Παπανδρέου – δεν είπε αυτό, είπε το άλλο, δεν έκανε εκείνο, δεν φρόντισε για το τέταρτο, έβηξε, χτένισε στραβά το μουστάκι κ.ο.κ. – και τώρα αυτοί που τα έλεγαν σφυρίζουν κλέφτικα μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πόσο εξοργισμένοι ήταν οι Ευρωπαίοι με τα ψέματα και τα οικονομικά εγκλήματα της κυβέρνησης Καραμανλή, πόσο ήθελαν να τιμωρήσουν και να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Όλα αυτά που, από την άλλη, αναδεικνύουν το κατόρθωμα της κυβέρνησης Παπανδρέου να πείσει τους ευρωπαίους να στήσουν μηχανισμό στήριξης και να στηρίξουν την Ελλάδα να μην καταρρεύσει, παρά τα ψέματα των προηγούμενων.

Είπαν ότι ο Παπανδρέου έπρεπε να πει κι αυτός ψέματα για την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά ένας μετά τον άλλο όλοι οι ευρωπαίοι ομολογούν πόσο σημαντικό ήταν για την Ελλάδα και την βοήθεια που τελικά έδωσε έστω με καθυστέρηση η ΕΕ, ότι ο Παπανδρέου είπε αλήθειες, δεν κρύφτηκε και δεν έκρυψε.

«Έχει ο καιρός γυρίσματα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Χαλκίδα.

Η πραγματικότητα τον δικαιώνει. Πλήρως.

http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.