Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να φύγει ο Βενιζέλος

“ Μετά την επιστολή ΓΑΠ ”
Ενας ένας οι παπανδρεϊκοί βουλευτές βγαίνουν στο προσκήνιο μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε Συνέδριο και εκλογή αρχηγού. Με αυτόν τον τρόπο είναι ξεκάθαρο ότι ζητούν να αποχωρήσει ο Βενιζέλος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα θέση στο εσωκομματικό μέτωπο πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ανέφερε πως «Η πρότασή του δίνει ξανά φωνή στους πολίτες... μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα».

Και ο βουλευτής Θάνος Μωραΐτης. μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 έθεσε ξεκάθαρα θέμα ηγεσίας και προανήγγειλε στήριξη των απόψεων Παπανδρέου και από άλλα στελέχη του κόμματος.

Η ανακοίνωσή του Φίλιππου Σαχινίδη

«Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας. Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.

Όπως έχω, κατ’ επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες.

Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση».

Ο Μωραϊτης έθεσε ξεκάθαρα θέμα αλλαγής ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης είπε ότι η πρόταση Παπανδρέου είχε έναν σκοπό το πως δηλαδή θα κινηθούν οι διαδικασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Προανήγγειλε κίνηση στήριξης στην πρόταση Παπανδρέου και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μωραϊτης υπερασπίσθηκε την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει την χώρα στο μηχανισμό στήριξης λέγοντας:

«Πράγματι δημιούργησε μόνος του έναν μηχανισμό στήριξης. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα απέναντι σε αυτούς που είχαν τις λύσεις των Ζαππείων. Μην δαιμονοποιούμε πράγματα. Μην προσπαθούμε να χρεώσουμε τον Παπανδρέου τα πάντα. Μην ξεχνάμε ότι προηγήθηκε μια καταστροφική 5ετία Καραμανλή».

Ο κ. Μωραϊτης έθεσε ξεκάθαρα θέμα αλλαγής ηγέτη στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο ηγέτης της επόμενης ημέρας θα πρέπει να υιοθετήσει μια αλλη κουλτούρα και να είναι εκείνος που θα μπορεί να εκφράσει τα προτάγματα της νεας εποχής.

«Σίγουρα πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο και ο καθένας θα ζυγιστεί. Δεν είμαστε κλωτσοσκούφι. Συνεργασίες θα υπάρξουν στο μέλλον αλλά δεν θα μπω στο τριπάκι της μανίας κυβερνητισμού. Όχι! Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κακό να μείνει και εκτός κυβέρνησης και κάποιοι να αφήσουν τα κοστούμια στις ντουλάπες», είπε.

http://www.periodista.gr/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.