Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ Βρέθηκαν 6 εκατ.ευρώ σε λογαριασμούς του Γ.Καρατζαφέρη στο εξωτερικό που εμπλέκονται με τα AS332 Super Puma

Νέο σοκ για την ΝΔ καθώς σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη εντοπίστηκαν περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες, οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Mεγάλο κτύπημα στη ΝΔ που φέρνει ακόμα πιο κοντά τις εκλογές αλλά όλο και με πιο δυσμενείς όρους για το κυβερνητικό κόμμα αποτελούν οι εξελίξεις με τις αποκαλύψεις για την είσπραξη μιζών από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη από την πώληση τεσσάρων ελικοπτέρων έρευνας-διάσωσης AS332 Super Puma της γαλλικής εταιρείας Aerospatiale που στην Ελλάδα αντιπροσωπευόταν από την εταιρεία Kestrel.

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα μπορεί να βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες, οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες «περίεργες» διαδρομές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυριακάτικου «Βήματος» το οποίο ανήκει στον Στ.Ψυχάρη πατέρα του Α.Ψυχάρη που πρόσφατα παραιτήθηκε από την βουλευτική έδρα της ΝΔ, καταγγέλοντας το πολιτικό σύστημα και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην ποινική του μοίρα ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο. Σημειώνεται η δήλωση προ ημερών του Α.Γεωργιάδη που κάποτε ήταν το «δεξί» χέρι του Γ.Καρατζαφέρη ότι «Αν αληθεύει. Αν αποδειχθούν όλα αυτά στο δικαστήριο, το θέμα δεν θα είναι και δεν είναι πολιτικό. Θα πάει φυλακή», δήλωσε σχετικά. «Είναι όμως και ο γιος του που θα κινδυνεύσει. Ο γιος του δεν ανακατεύτηκε ποτέ και σε τίποτα. Θα είναι μία τραγωδία», σημείωσε.

Στο «πόθεν έσχες» του Γ. Καρατζαφέρη το 1994, η υπεράκτια Catalina Ltd

Κάτοχος της offshore Catalina Ltd δήλωνε το 1993 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του εκείνης της χρονιάς.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από τη σχετική έρευνα της Δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας, για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.


Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση «πόθεν έσχες».
Στον κωδικό «Α1.3», σχετικά με τη «συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση», αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο της δήλωσης από το 1994, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως «εταίρος ΕΠΕ» σε επιχείρηση «παροχής υπηρεσιών», με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξιώμά τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ βρίσκεται στα πρόθυρα παραίτησης και το ΛΑΟΣ στα πρόθυρα διάλυσης και κατ’αυτό τον τρόπο το 2,5% που είχε λάβει το κόμμα του στην εκλογές δεν πρόκειται να «μεταβιβαστεί» ως πακέτο στη ΝΔ, όπως ήταν ο σχεδιασμός του Μαξίμου.

Στο Μαξίμου ετοιμαζόντουσαν να κάνουν σόου, με την επάνοδο του Γ.Καρατζαφέρη στον οποίο πιστώθηκε ότι στις ευρωεκλογές «Κατάφερε να κόψει 2% από την Χρυσή Αυγή»!

Με την είσοδο στην Βολή και του Θ.Πλεύρη, η ομάδα ΛΑΟΣ είχε ισχυροποιηθεί κατά πολύ και ετοίμαζαν την υποδοχή και τουΓ.Καρατζαφέρη.

Τώρα πάει και το σόου, πάει και το 2,5% αφού οι ψηφοφόροι του κόμματος πολύ δύσκολα πλέον θα δεχθούν να υπακούσουν στην γραμμή Γ.Καρατζαφέρη.

Το πλέον φοβερό είναι ότι … ήθελαν να τον κάνουν και υπουργό Εθνικής Άμυνας (!) ως αντάλλαγμα για την επιστροφή του στη ΝΔ και μάλιστα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα τον εμφάνιζαν ως «σίγουρο». Φαντασθείτε τι είχε να γίνει…

Ηταν το τελευταίο κτύπημα για τον Α.Σαμαρά, καθώς υπολόγιζε ότι ο Γ.,Καρατζαφέρης θα αποτελούσε σημαντικό ανάχωμα στην διαρροή ψηφοφόρων προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή και θα κέρδιζε ένα ποσοστό το οποίο θα τον βοηθούσε να μειώσει την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις τρέχουν και όλα δέιχνουνότι ο πολιτικός «κόσμος» του Α.Σαμαρά γκρεμίζεται συθέμελα. Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος έχει ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης Καρατζαφέρη: Ηταν «πολύ κοντά» κατά την διάρκεια της υπουργείας του Ε.Βενιζέλου στο υπουργείο Αμυνας και τον στήριξε στην ψήφιση του απίστευτου νόμου για την αναθεώρησης της σύμβασης Neptune 2 για τα υποβρύχια, παρά το γεγονός ότι ο Γ.Καρατζαφέρης ήταν αντιπολίτευση, τότε. Αλλη μια υπόθεση που πρέπει να διερευνυθεί…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.