Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

TOY ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΥ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχτήκαμε την πρόταση του πρώην Προέδρου του Κινήματος και Πρωθυπουργού της διετίας 2009-2011 Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μια πρόταση καθαρή πολιτικά, έντιμη και ριζοσπαστική και βεβαίως αναμενόμενη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, χωρίς κρατήματα και επιφυλάξεις, μισόλογα η στρογγυλοποιήσεις, είπε το αυτονόητο. Αυτό που επιτάσσει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, οι δημοκρατικές άξιες και οι αρχές του. Να γίνει δηλαδή ΕΚΤΑΚΤΟ Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Είναι φανερό ότι ως σημαντικό και κορυφαίο στέλεχος της παράταξης, δεν θα μπορούσε να σιωπήσει μπροστά στα φαινόμενα σήψης και παρακμής που παρατηρούνται από τις πολιτικές μεθοδεύσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που επιχειρούνται εδώ και αρκετό καιρό.
Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Πάνω από όλα και πρώτα από όλα, μετά τη χώρα και τα ζωτικά συμφέροντα της, είναι η παράταξη. 

Κανείς δεν είναι Ιδιοκτήτης, κανείς δεν δικαιούται να αυθαιρετεί και να αποφασίζει μόνος του, η όποια επιλογή πρέπει να είναι προϊόν πλατειάς συλλογικής διαβούλευσης και επεξεργασίας, αποτέλεσμα κοινωνικής διεργασίας και όχι όσων αισθάνονται κλειδοκράτορες της γνώσης και της εμπειρίας.

Η συλλογική δράση στα πλαίσια της οργανωμένης πάλης που διδαχτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί ποτέ να γίνεται λάστιχο κατά το δοκούν και να υποβαθμίζεται σύμφωνα με ιδιοτελείς προσωπικές εκτιμήσεις και σκοπιμότητες.

Μόνο μέσα από ένα ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποφασίσει για αυτά που πρέπει να γίνουν. Είναι ανάγκη τα πάντα να συζητηθούν εξ υπαρχής, θέσεις, διακηρύξεις, επιλογές, συμμαχίες, πρόσωπα. Τα πάντα. Να ανοίξει πλατύς διάλογος με την κοινωνία, να ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης, να στρέψει το βλέμμα του και πάλι στο ΠΑΣΟΚ. 

Με πειράματα τύπου Ελιάς και τώρα ΔΗ.ΠΑΡ δεν είναι δυνατόν να προκύψει κάτι που να ενδιαφέρει την κοινωνία. Είναι σαφές και ξεκάθαρο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το έδειξε, οι δημοσκοπικές μετρήσεις το επιβεβαιώνουν καθημερινά. Η απαξίωση και καθοδική πορεία έχουν πλέον καταστεί αντικειμενική πραγματικότητα. Οι πολίτες αντιδρούν, αντιστέκονται, απέχουν επιδεικτικά, στρέφονται απογοητευμένοι προς άλλες κατευθύνσεις.

Όπως δήλωσε και η Κίνηση ΤΩΝ 75 κεντρικά δια του Μ.Καρχιμάκη, η πρόταση Παπανδρέου για έκτακτο Συνέδριο: «Είναι μια πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και όχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας, για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας και των συγκολλήσεων κορυφής”.
Στηρίζουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού και είμαστε μαζί του στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ανόρθωση της παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος ηγέτης μας Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.