Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καρχιμάκης στον Alpha:Ο Παπανδρέου είναι “πολιτικό ον” αλλά δεν είναι αρχομανής

Σκληρή επίθεση κατά του Παπαδήμου για το ότι δεν προχώρησε στη διασταύρωση των ΑΦΜ όσων έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό για να εξακριβωθεί αν πλήρωσαν φόρο ή όχι, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μιλάγαμε για λίστες αν είχε ψηφιστεί η πρόταση για τα εμβάσματα.

Ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον τότε υπ.Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, υπαινίχθηκε ο πρώην Γραμματέας και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Καρχιμάκης για το ότι δεν προχώρησαν στη διασταύρωση του ΑΦΜ των προσώπων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2000 και μετά,ώστε να διακριβωθεί αν έχουν φορολογηθεί για τα ποσά αυτά. Παράλληλα επανέλαβε τη στήριξή του στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου μιλώντας στον Αlpha 989..

«Πάμε με κουτοπονηριές να κάνουμε άλλο κόμμα; Να κληθεί ο λαός του ΠΑΣΟΚ σε ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να παίξει τον κεντρικό πόλο της σταθερότητας και μιας νέας πορείας πρέπει να αλλάξει πολιτική. Πρέπει να συγκρουστεί με όλους αυτούς που αναχαιτίζουν τον πλούτο αυτού του τόπου».

Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό «αντισυστημικό μέσα στο σύστημα» ενώ υποστήριξε πως «το αν αυτά τα συστήματα ήρθαν εναντίον του Παπανδρέου ήταν ένα γεγονός αναμενόμενο γιατί εκείνος δεν ήθελε να τα υπηρετήσει. Κατάφερε και πήρε πρωτοβουλίες, πήρε στα χέρια του μια χειροβομβίδα, αυτή της καταστροφής. Άρχισε να βάζει τις βάσεις απέναντι σε όλους αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα. 

Ο Παπανδρέου δεν έφερε την άρση απορρήτου των καταθέσεων για να μπορούν σήμερα να γίνονται οι έλεγχοι σε off shore;

Ο Παπανδρέου δεν μίλησε ότι όσοι υποκλέπτουν τον πλούτο θα πρέπει να πληρώσουν;» ενώ για την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού είπε: «ένας πολιτικός μπορεί να θέλει να είναι στην πολιτική ανεξάρτητα, δεν είναι ανάγκη να ζητάς να έχεις εξουσία. Η ιστορία του εξάλλου δεν του επιτρέπει να μην παρεμβαίνει σε όλα αυτά».

Για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την καταπολέμηση της διαφθοράς o κος Καρχιμάκης υπενθύμισε ότι «ο Γρηγόρης Νιώτης επιμελήθηκε με άλλους 27 βουλευτές μια πρόταση νόμου για τη φορολόγηση εμβασμάτων. Είχαμε ζητήσει δια του Νιώτη να γίνει διασταύρωση των ΑΦΜ αυτών που βγάλανε τα λεφτά τους έξω για να δούμε αν αυτά τα λεφτά είναι φορολογημένα, απερρίφθη όμως η πρόταση από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν θα μιλάγαμε για λίστα Λαγκάρντ κλπ, αν υπήρχε ψηφισμένη πρόταση νόμου που θα προχωρούσε σε έλεγχο. Η λίστα Λαγκάρντ πάντως είναι μια παρωνυχίδα».

Αναφερόμενος στην προσωπική του διαδρομή είπε: «Ήμουν απέναντι στα συστήματα και σε όλα όσα δημιουργούσαν τις συνθήκες για να φτάσει η χώρα στα φαινόμενα της διαφθοράς. Βρέθηκα να λένε ότι έχω 3 ξενοδοχεία στο όνομά μου, κάτι το οποίο κατερρίφθη. Η μεγάλη παρακαταθήκη στα παιδιά μου είναι αυτή η παρακαταθήκη, το αντιπάλεμα όλων αυτών που υπονόμευσαν, υπέκλεψαν ή δημιούργησαν πρόβλημα σε βάρος του τόπου. Πάγιά μου αρχή είναι να είμαι σε σύγκρουση και την έχω καταθέσει απ’ το 1989 στην τότε κυβέρνηση, όταν συγκρούστηκα με όλα αυτά τα φαινόμενα».

Τέλος, τόνισε, ότι «ο Καρχιμάκης είναι στο ΠΑΣΟΚ των αξιών, των οραμάτων, των συγκρούσεων, στο ΠΑΣΟΚ που μας έκανε περήφανους».

http://www.7imeres.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.