Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Μαγκριώτης : “συμφωνώ με τον ΓΑΠ”

Τη σύμφωνη γνώμη του με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, για σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή Προέδρου από τη βάση, εξέφρασε ο Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας στην εκπομπή “Εδώ Μακεδονία” της “Εγνατίας Τηλεόρασης”.

Κατά τον πρώην υπουργό, “το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρεί τη σχέση του με την κοινωνία και με σοβαρότητα να καταθέσει προτάσεις για τη μετά- Μνημόνιο εποχή, για το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης ης χώρας”. Χαρακτήρισε ως σοβαρότερους πυλώνες αυτού του Σχεδίου, την οικοδόμηση ενός σοβαρού, αποτελεσματικού κράτους, μακριά από τα κόμματα αλλά και την ορθή οργάνωση και λειτουργία των κομματικών μηχανισμών. “Σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, υλοποιεί τα προαπαιτούμενα της Τρόικας μόνο. Η χώρα δε θα βγει ποτε από την κριση χωρίς τετοιο σχέδιο”, είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα δίνουν την “πολυτέλεια” στο ΠΑΣΟΚ να ομφαλοσκοπεί, απάτησε ότι “η χώρα βρίσκετα μονίμως σε κραδασμούς” και χρειάζεται θετικές και δημιουργικές αλλαγές.

Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε “λογικές” τις αντιδρασεις από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εναντίον της πρότασης Παπανδρέου.

Χωρίς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στηθεί η “Δημοκρατική Παράταξη”. Για το λόγο αυτό πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο όχι ρήξης αλλά συμφωνημενο οχι συγκρουσιακο.Πολύ φοβάμαι όμως ότι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θα εκφυλιστεί, εκτίμησε ο κ. Μαγκριώτης. Οι ηγέτες πρέπει να δείξουν γενναιοδωρία και να ανοίξουν το κόμμα σε νέα στελέχη, πρόσθεσε.
Για τια αλλαγές στο κόμμα θεώρησε ότι θα πρέπει να διοικείται από Γραμματέα, όχι Πρόεδρο, ο οποίος δε θα είναι ούτε βουλευτής ούτε κυβερνητικό μέλος και θα είναι παράλλλα επικεφαλής εκλογικού σχεδιασμου. Τη θέση αυτή πρέπει να πάρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις τηλεθεατών για μεγάλες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ “που βούλιαξαν τη χώρα”, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι “για να βουλιάξει η χώρα σημαίνει ότι λίγο νωρίτερα έπλεε όμορφα, ήταν ψηλά. Εάν λοιπόν ήταν ψηλά, κάποιος την πήγε εκεί ψηλά, την πήγαν λοιπόν τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974. Και μετά ήρθε η κρίση για την οποία όλοι έχουν ευθύνες. Ας μην μηδενίζουμε όμως τα θετικά. Να στηλιτεύουμε τα κακά, να καταγγέλλουμε τα μειονεκτήματα αλλά να κρατούμε ό,τι καλό έγινε και να αγωνιζόμαστε για το μέλλον”.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως όχι επειδή το βασικό αξιακό πλαίσιο μας είναι ζωντανό.

“Πρέπει να δώσουμε τη δική μας θέση και να μην ταυτιζόμαστε με το succes story του κ. Σαμαρά. Να πούμε τι λέμε εμείς απέναντι στους δύο που επενδύουν στο συναίσθημα, στη ΝΔ που προσφεύγει στο φόβο και το ΣΥΡΙΖΑ που προσφεύγει στη λαϊκή δυσαρέσκεια”, είπε ο κ. Μαγκριώτης.

egnatia tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.