Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Στο πλευρό του Γ.Παπανδρέου τάχθηκε η Κίνηση των 75: Γιατί είναι απαραίτητο το συνέδριο

"Όχι" στους οπαδούς μίας "δήθεν κανονικότητας, για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της όποιας εξουσίας" λέει ο Μιχ.Καρχιμάκης, που χαιρετίζει την παρέμβαση Παπανδρέου ως επιβεβαίωση της απαίτησης χιλιάδων στελεχών και φίλων του κινήματος για ένα ουσιαστικό συνέδριο.
“Ένα ουσιαστικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μόνο αβεβαιότητες δεν μπορεί να προκαλεί” τονίζει σε παρέμβασή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης της Κίνησης των 75 του ΠΑΣΟΚ.

Όπως λέει, το αίτημα Παπανδρέου, στην επιστολή που απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ “ήλθε να επιβεβαιώσει την απαίτηση και το αίτημα χιλιάδων στελεχών μελών και φίλων του κινήματος, για την διενέργεια συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, που θα συζητούσε και θα αποφάσιζε σε μια κρίσιμη καμπή για όλους και για όλα και όχι συνεδρίου διάλυσης και περιθωριοποίησης του ΠΑΣΟΚ δια της πονηράς διολισθησεως σε Δημοκρατική Παράταξη και των συγκολλήσεων κάποιων προσώπων σε επίπεδο κορυφής, που ηταν ΠΑΣΟΚ και κάποιων που έφυγαν και ξαναγύρισαν στο ΠΑΣΟΚ”.


Αντίθετα, αναφέρει ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα είναι “ένα συνέδριο προοδευτικών αποφάσεων και δεσμεύσεων για πολιτικές και για πρόσωπα”.

“Είναι μια πρόταση ουσιαστικής και επιτακτικής ανάγκης να εκφραστούν τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος για το τι θέλουν και όχι οι οπαδοί μιας δήθεν κανονικότητας, για την με κάθε τρόπο διαφύλαξη της οποίας εξουσίας και των συγκολλήσεων κορυφής”, αναφέρει στην παρέμβασή του ο Μ.Καρχιμάκης και προσθέτει ότι “αυτό το αίτημα των χιλιάδων μελών και φίλων το εκφράσαμε στις 13 Οκτώβριου και ως Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ”.

“Για δε την αβάσιμη επίκληση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί αβεβαιότητα: Ας αναλογιστούν όλοι εκείνοι που την προκάλεσαν και το 2011 και το 2012, όταν η χώρα και οι άνθρωποι ήταν επισης σε μια δύσκολη καμπή, με την ανατροπή της εκλεγμένης με 44% κυβέρνησης Παπανδρέου, όι στο τέλος αλλα μεσουσης της τετραετίας”.

“Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προκαλεί καμμία απολύτως αβεβαιότητα. Ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ όταν είναι ουσίας μπορεί να ανοίγει δρόμους και να δεσμεύσει για πολιτικές που να αντιστοιχούν στην φυσιογνωμία και τις διαχρονικές αξίες του κινήματος”, καταλήγει στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.