Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κι είναι τόσοι πολλοί οι αντιφασίστες!......

Λοιπόν;

Θυμάται κανένας τι έλεγε η ΝΔ για την πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο 2011;
Θυμάται κανένας τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο 2011;
Θυμάται κανένας τι έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο 2011;
Θυμάται κανένας τι έλεγε το μισό ΠΑΣΟΚ, αυτό που έκανε αντίσταση στην κυβέρνησή του, για την πλατεία Συντάγματος τον Ιούνιο 2011;

Θα μου πείτε "μα ήταν δυο πλατείες", η πάνω με το ξερατό του φασισμού και του εθνικισμού και η κάτω με το όραμα της άμεσης δημοκρατίας.

Ποιός από τους σημερινούς αντιφασίστες ξεχώρισε τις δυο πλατείες; Όλοι για τα αιτήματα των αγανακτισμένων πολιτών μιλούσαν! Ζητούσαν από την κυβέρνηση να τους ακούσει, να τείνει ευήκοον ους, να αφουγκραστεί την πλατεία. Σε τελευταία ανάλυση, αυτή η τιμημένη κάτω πλατεία, νομιμοποίησε ή όχι την πάνω;

"Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή" ζητούσαν οι "αγανακτισμένοι πολίτες". Ο Καιάδας, ο Περίανδρος κι ο Κασιδιάρης έδιναν τον τόνο. Το περιώνυμο συνταγματικό τόξο και η μετέπειτα ελαύνουσα αριστερά έβλεπαν "πολίτες". Ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο, ο ΓΑΠ που είχε σαρώσει στις εκλογές λιγότερο από δύο χρόνια πριν δεν μπορούσε να κυβερνήσει. Κανείς από τους αντιφασίστες δεν ενδιαφερόταν τι είναι αυτή η λαϊκή αγανάκτηση. Κανείς τους δεν είχε πρόβλημα να ενσωματώσει και να υιοθετήσει την πλατεία για να πάρει μερικούς πόντους αντιμνημονιασμού, μερικούς δημοσκοπικούς πόντους και μερικές έδρες στις εκλογές. Κι η χώρα; Είχαν μια σκασίλα να!

Σήμερα όλοι είναι αντιφασίστες! Σήμερα όλοι ζητούν συναίνεση κατά των φασιστών. Πέντε διαφορετικά νομοσχέδια κατέβασαν πριν πέντε μήνες! Ζητάνε συστράτευση, αλλά καθένας με τον δικό του αντιφασισμό! Κι όλοι, μα ΟΛΟΙ το είχαν προβλέψει!

Ας συστρατευθούμε λοιπόν! Σε τι; Στην καταστολή της ΧΑ μήπως; Βέβαια, θα λέει ο γονιός στο σπίτι τις θεωρίες συνωμοσίας ή θα βρίζει για την υποτελή στάση στη διαπραγμάτευση ή θα λέει για τη μαγική λύση που πλασσάρει ο - πάντα αντιφασίστας - αρχηγός του και το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο και θα φτιάχνει ομάδα αντίστασης κατά των φασιστών! Επειδή κάποιος που πλασσάρει πολιτικά φύκια πετάει και μια αντιφασιστική κορώνα! Τόσο απλά τα πράγματα.

Για πολιτική ομαλότητα, για σοβαρότητα, για υπευθυνότητα δεν το συζητάμε! Κορόιδα είμαστε; Θα είναι η κυβέρνηση η μπήξε-δείξε, οι Γερμανοί θα μας έχουν υπό κατοχή, όλοι επιβουλεύονται τον εθνικό μας πλούτο. Συναίνεση στο πολιτικό πλαίσιο δεν συζητείται κάν! Η εμείς ή αυτοί! Δεν μιλάμε με τον δείνα! Ε μίλα με τον Κασιδιάρη τότε, σε κάνα χρόνο από τώρα.

Ή εμείς ή αυτοί! Απ' ό,τι φαίνεται για ΟΛΟΥΣ μας θα είναι ΑΥΤΟΙ. Κι είναι τόσοι πολλοί οι αντιφασίστες!

 George J. Prokopakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.