Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα: όταν η νεοφιλελεύθερη δικτατορία απειλεί με στρατιωτική δικτατορία!

του system failure

Όλα βαδίζουν σύμφωνα με το σχέδιο. Το συστημικό κατεστημένο εκμεταλλεύτηκε άριστα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί στην Ελλάδα λίγο πριν από την επανεκλογή της Μέρκελ στη Γερμανία.

Τι πέτυχε η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη δικτατορία:


1ον: αποπροσανατόλισε για άλλη μια φορά τους πολίτες, Έλληνες και Ευρωπαίους, από τα νέα μέτρα στα οποία επιμένει η Μέρκελ, πίσω από την οποία βρίσκονται οι μεγαλοτραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, και τα οποία έχουν σαν στόχο, όχι μόνο να ολοκληρώσουν το νεοφιλελεύθερο πείραμα στην Ελλάδα, αλλά και να το επεκτείνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και στην ίδια τη Γερμανία.

2ον: μάζεψε τα λουριά της Χρυσής Αυγής που πήρε φόρα και κινδύνευε να βγει εκτός του ελέγχου της. Αλλά τόσο, όσο χρειάζεται για να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του μπαμπούλα σε περίπτωση μιας απροσδόκητης νέας ανόδου της Αριστεράς και τόσο όσο χρειάζεται για να ενισχυθεί, ενδεχομένως, σε ψήφους, η ακροδεξιά πτέρυγα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, από τους μετριοπαθέστερους των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που οργάνωσε, όπως πάντα, το συστημικό κατεστημένο.

3ον: ανέδειξε το πιο φρικτό πρόσωπο του “τέρατος” απειλώντας ακόμα και με μια στρατιωτική δικτατορία. Μετά το κάλεσμα της οργάνωσης “Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων” για παραίτηση της κυβέρνησης και σύμπραξη λαού-στρατού, η οποία παίχτηκε κατά κόρον από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των κυρίαρχων ΜΜΕ, επιστρατεύτηκε και η δικαιοσύνη με έκτακτη σύσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου το κοινό να πεισθεί για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Έπειτα, ήρθε και η πρόσφατη δήλωση-απειλή Μιχαλολιάκου: “... εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί οι οποίοι δαιμονοποιούν τη Χρυσή Αυγή και τη χτυπούν με τόσο βρώμικο και παράνομο τρόπο...”. Η “γκάφα” Μιχαλολιάκου έγκειται στο γεγονός ότι μίλησε για επικείμενη αποσταθεροποίηση της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχεται ότι η χώρα αυτή τη στιγμή απολαμβάνει την σταθερότητα που προσφέρει το συστημικό κατεστημένο, το οποίο ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή κατηγορούν συνεχώς χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη ρητορική. Επομένως τα ίδια τα λόγια του Μιχαλολιάκου αποδεικνύουν ότι η ΧΑ είναι ένα εργαλείο του συστήματος που το χρησιμοποιεί όταν νιώθει ότι απειλείται από μια “αποσταθεροποίηση”.

Παρά τα χιουμοριστικά σχόλια που κατέκλυσαν το twitter, σχετικά με την φημολογία για στρατιωτικό πραξικόπημα στο “κάλεσμα” των εφέδρων αυτό το Σάββατο, η απειλή είναι πραγματική και το μήνυμα σαφές: ή θα δεχθείτε την δική μας νεοφιλελεύθερη δικτατορία με το προσωπείο μιας ψευδο-δημοκρατίας και τα παρελκόμενα (διάλυση του κράτους πρόνοιας, διάλυση των εργασιακών, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις), ή θα πάρετε μια στρατιωτική, με τους νεοναζί να δρουν ανεξέλεγκτα ανάμεσά σας!

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ για άλλη μια φορά έπαιξαν άριστα το ρόλο τους. Ενώ ήταν αυτά που ουσιαστικά εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού με ρεπορτάζ τρόμου, μπόλικη “κοπτοραπτική” και μπόλικες υπερβολές, τώρα πήραν εντολή από τα αφεντικά να μαζέψουν τα γκέμια του “τέρατος” που αμόλησαν.

Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουν γιατί η νεοφιλελεύθερη δικτατορία έχει ακόμα ανάγκη το “τέρας”. Ανάμεσα στα υποκριτικά ρεπορτάζ καταγγελιών κατά της ΧΑ παρεμβάλλονται μπόλικες εικόνες και πληροφορίες του τύπου “πως εκπαιδεύονται τα μέλη της ΧΑ”, “τι ρούχα φοράνε”, “πώς παρελαύνουν”, ή, αμφισβητείται έμμεσα ακόμα και το κατά πόσο ο δολοφόνος του Φύσσα ανήκει ή δεν ανήκει στην ΧΑ. Στην πραγματικότητα, αυτές τις μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ διαφήμισαν την Χρυσή Αυγή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, παρόλο που ορισμένα μέλη της δήλωναν μέσα από τα ίδια αυτά ΜΜΕ ότι τους έχουν αποκλείσει!

Το μήνυμα λοιπόν ήταν σαφές: αποδεχθείτε την νεοφιλελεύθερη δικτατορία, αλλιώς θα πάρετε μια στρατιωτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.