Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αρχηγός γνωρίζει τα πάντα, λέει δεύτερο μέλος της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δεύτερο -αυτή τη φορά εν ενεργεία- μέλος της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει: «Ο αρχηγός ξέρει τα πάντα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενημερωθεί για το παραμικρό. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε ότι αν δράσετε μεμονωμένα δεν θα σας καλύψει το κίνημα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, το ενεργό μέλος πυρήνα της Χρυσής Αυγής τονίζει: «Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία. Υπάρχει στρατιωτικός νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε έτσι. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε ότι είμαστε στρατιώτες».

«Πιστεύω ότι το κακό ξεκινά από τον αρχηγό, νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Και οι βουλευτές ακόμα εντολές από τον αρχηγό παίρνουν» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, το μέλος πυρήνα της Χρυσής Αυγής εκφράζει την πεποίθηση ότι ο αρχηγός ήξερε.

Σε ερώτηση του Έθνους εάν ο Ν.Μιχαλολιάκος ήξερε ότι θα δολοφονήσουν τον Π.Φύσσα, απαντά: «Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει τον βουλευτή που είναι υπεύθυνος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό».

Το μέλος της ΧΑ εκφράζει την πεποίθηση ότι και στην περίπτωση του Φύσσα, «τον Πατέλη [πυρηνάρχης Νίκαιας] θα έπαιρναν τηλέφωνο και ο Πατέλης τον [βουλευτή] Λαγό». Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο Ι.Λαγός να κάνει υπέρβαση ιεραρχίας και να μην καλέσει τον Ν.Μιχαλολιάκο, απαντά: «Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το ΟΚ».

Αναφέρει, δε, περιπτώσεις που στελέχη της ΧΑ έδρασαν ανεξάρτητα (μεταξύ αυτών και την περίπτωση του "Περίανδρου") και το κίνημα δεν τους κάλυψε και εκφράζει την βεβαιότητα ότι εάν ο Ι.Λαγός είχε δράσει μεμονωμένα θα είχε διαγραφεί.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα για τον καθ' ομολογία δολοφόνο του Π.Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, το μέλος της ΧΑ σχολιάζει: «Τον Ρουπακιά όταν πήγε στη Χρυσή Αυγή τον κοροϊδεύανε. Κάποιοι άνθρωποι που δεν είχαν προσωπικότητα και μπορούσαν να τους κάνουν τα χατίρια, τούς έβαλαν να παρουσιάζονται σαν πρωτοπαλίκαρα και να εκτελούν εντολές. Όργανο ήταν ο Ρουπακιάς».

Ακόμη, λέει: «Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ρουπακιάς είναι στην Χρυσή Αυγή. Μάλιστα είναι μέλος έναν χρόνο και είναι στο πενταμελές της Νίκαιας. Και δεν έχει και καμία σχέση ιδεολογικά με το κίνημα και δεν ξέρω αν τους πρόσφεραν κάτι».

Το μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρει ότι όταν δεν υπήρχαν γραφεία στη Νίκαια, το τάγμα εφόδου λογοδοτούσε «στη "φάλαγγα" του Παναγιώταρου» και σημειώνει: «Κασιδιάρης και Παναγιώταρος ήταν οι υπεύθυνοι που έκαναν δράσεις».

Ειδικότερα για τις δράσεις, επισημαίνει ότι βασικό σύνθημα στη Χρυσή Αυγή είναι: «Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση» και εξηγεί: «Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς».

Περιγράφει, δε, μια επίθεση κατά αναρχικού στη διάρκεια εξόρμησης: «Πριν από δύο χρόνια στο Μπουρνάζι, είχαμε πάει να μοιράσουμε υλικό. Όταν τελειώσαμε και πήγαμε να φύγουμε, μας την "έπεσαν" κάτι αναρχικοί με σιδερολοστούς και έκαναν ντου οι δικοί μας. Μαχαιρώθηκε ένας αναρχικός, δεν θυμάμαι το όνομά του, ο οποίος όμως έζησε. Για 48 ώρες ήμασταν στα σπίτια μας».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της αστυνομίας, το μέλος της ΧΑ λέει στο Έθνος: «Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Μπορεί κάποιες φορές να έκανε επιθέσεις εναντίον της ΧΑ, αλλά ήταν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους, εκτός από τον Αγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Σε όλες τις πορείες έχουμε πάντα την κάλυψή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.