Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ απολύει τις γραμματείες στις Νομαρχιακές και ζητά να παραιτηθούν από τα οφειλόμενα

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στις Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ με τις απολύσεις των των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις Τεχνικές Γραμματείες. Μετά τις αποκαλύψεις του XanthiPress.gr ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη με δηλώσεις του εμφανίστηκε να κρατά ίσες αποστάσεις σε ότι αφορά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Όμως, οι εξελίξεις, που πλέον επισημοποιούνται, δείχνουν ότι η συμπεριφορά του άλλοτε κραταιού κινήματος μοιάζει με αυτή ενός στυγνού εργοδότη. Και αυτό γιατί, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, τα κεντρικά του κόμματος πιέζουν τους υπαλλήλους να υπογράψουν σε έγγραφο ότι παραιτούνται από τα χρήματα που τους οφείλει το κόμμα για μισθούς 8 μηνών και από τις αποζημιώσεις τους !

Τους εξωθεί να υποκύψουν με «λευκά γραφεία»
Μάλιστα, προκειμένου να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση από τα οφειλόμενα , το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να τους αποτρέψει από την άσκηση των καθηκόντων τους απαγορεύοντας, σταδιακά ,την είσοδό τους στο χώρο εργασίας παρά μόνο σε βοηθητικούς χώρους και χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ τους διαμηνύει ότι δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα εργαζόμενα γιατί τα χρέη του κινήματος είναι τεράστια!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έχει αναστατώσει τους υπό απόλυση εργαζόμενους που προετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εφόσον το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε αυτή την απρόσμενη στάση ενώ αναφέρουν ότι εφόσον το κόμμα θέλει να τις απολύσει δεν έχει παρά να εκπληρώσει όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις απέναντί τους. Εργοδότης των υπό απόλυση υπαλλήλων δεν είναι οι κατά τόπους Νομαρχιακές αλλά μόνο το ΠΑΣΟΚ κεντρικά – στο οποίο και αναφέρονται- που δεν έχει προβεί σε καμία απόλυση και συνεχίζει να τις διατηρεί σε υπαλληλική σχέση συσσωρεύοντας οφειλές απέναντί τους.

Οι τακτικές αυτές σε βάρος των περισσοτέρων τεχνικών γραμματέων έχουν προκαλέσει αναστάτωση, αντίστοιχη με αυτή που επικρατεί για υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων που παραμένουν απλήρωτοι ενώ οι απόψεις μέσα στις Νομαρχιακές Οργανώσεις είναι ποικίλες και όχι ταυτόσημες, με αυτή του κόμματος.

Πηγή xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.