Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Έλληνες δεν χρειάζονται τέτοια σωτηρία

του Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε το πολιτικό σύστημα να πέσει τόσο πολύ ως θεσμός στην υπόληψη των πολιτών της χώρας μας άλλα και της Ευρώπης συνολικά.
Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα φτάναμε στο σημείο να ταυτίζουμε την πολιτική σχεδόν με την ποινικοποίηση και να θέλουμε να τιμωρήσουμε τους πολιτικούς, ψηφίζοντας κάποιους που με την συμπεριφορά του δρόμου, θα έκαναν κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε εμείς στην θέση τους.

Αυτή η ανάλυση όμως, έχει κουράσει αρκετά και δεν έχει κανένα αντίκρισμα αν δεν την εμβαθύνουμε και δεν αποδώσουμε, έστω ηθικά, ευθύνες.

Προκύπτουν ρητορικά ερωτήματα δίχως ουσιαστικές απαντήσεις.
Ποιοι ευθύνονται για την μετατροπή της περήφανης Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα που δεν έχει την στοιχειώδη κοινωνική φροντίδα για τους πολίτες της;

Ποιοι είναι αυτοί που με 12% είχαν βαθύ το αίσθημα ευθύνης και γίνανε καπετάνιοι για να σώσουν την χώρα όταν δεν μπορούν να σώσουν το ίδιο τους το κόμμα ;

Ποιοι είναι αυτοί που έρχονται με δάφνες στρογγυλεύοντας τον λόγο τους για να γίνουν πιο εμπορικοί αλλά πριν φτάσουν έκαναν την στάση τους στον Λευκό Οίκο;

Είναι ανατριχιαστικά ερωτήματα που έχουν ανατριχιαστικές απαντήσεις.
Αυτοί που μας έφτασαν σε αυτή την άθλια κατάσταση ως λαό και χώρα, είναι αυτοί που σήμερα θέλουν να μας σώσουν. Είναι αυτοί που με την άμεση συμβολή τους και την χαρακτηριστική πολιτική τους, βαπτίζονται στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ ως καθαροί και φορώντας τον μανδύα του καλού πολιτικού, συνασπίζονται σε μια καινούρια δύναμη για να απομακρύνουν την μιζέρια από την ζωή μας.

Μα από τι να μας σώσουν άραγε;
Υπάρχει κάποιος που δεν αντιλαμβάνεται πως όλη αυτή η τεχνητή λιτότητα οδηγεί εσκεμμένα στον στραγγαλισμό των Ελλήνων; Στην διάλυση των ονείρων των νέων ανθρώπων που υποφέρουν από μελαγχολία καθώς αισθάνονται ανενεργοί στην ζωή;

Όλο αυτό το καλοστημένο κόλπο θα σταματήσει μόνο όταν ο μισθός θα φτάσει στα 300 ευρώ και θα έχουν ξεπουληθεί τα πάντα σε μεγαλοεπενδυτές που θα έρθουν στην πατρίδα μας για να κερδίσουν!

Υπάρχει κάποιος που θα έρθει επειδή αγαπά την Ελλάδα; Επειδή θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες; ΌΧΙ!

Θα έρθει γιατί οι Έλληνες θα εργάζονται με μισθούς πείνας ως σερβιτόροι στην γη τους!

Τα κεφάλαια θα φεύγουν και πάλι στο εξωτερικό και η ανάπτυξη που ακούμε θα γίνει πραγματικότητα, όταν φτάσουμε στον πυθμένα, όταν εμείς δεν θα έχουμε μάτια να δούμε τίποτα άλλο παρά τα παιδιά μας που δεν θα μπορούμε να μεγαλώσουμε. Αν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε παιδιά.

Μόνο μέσα από τις πολιτικές ανησυχίες των κοινωνικών μαζών μπορούν να δημιουργηθούν καινούρια καθαρά κινήματα. Μέσα από τον λαό να ζυμωθούν και να βγουν καινούριοι πολιτικοί ηγέτες. Μέσα από τον λαό να ξαναστηθεί η παραγωγή και ο λαός να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα και να καθορίσει τις τύχες του, με πολιτικούς που θα σκέφτονται και θα πράττουν για το συμφέρον του λαού και όχι την ιδιοτέλεια.

Χρειαζόμαστε ένα ΣΟΚ. Μια κοινωνική επανάσταση με πολιτικά χαρακτηριστικά που θα επιφέρουν δικαιοσύνη και ευνομία στην χώρα.

Συνέντευξη του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.