Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

49% οι θετικές γνώμες για τον Καλλικράτη. Ο Βενιζέλος ποιεί την νήσσαν

Αίσθηση προκαλεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία του Βήματος που αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στην άποψη του κόσμου για τον Καλλικράτη. 49% των Ελλήνων κρίνουν ως θετική τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε μία οικονομική περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη με πολλούς από τους δήμους στα όρια της χρεοκοπίας και τις δυνατότητες των δήμων να είναι ιδιαίτερα περιορισμένες ως προς τον οικονομικό τομέα...

Ο Καλλικράτης ήταν ίσως η πιο ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Ραγκούση αναγνωρίζεται από τον κόσμο αλλά φαίνεται να μην αναγνωρίζεται από το ίδιο του το κόμμα. Ο Βενιζέλος συνεχίζει να ξεροκαταπίνει σε κάθε αναφορά του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης Παπανδρέου ενώ ο Σημίτης στην τελευταία περιβόητη ομιλία του μιλούσε για φαντασιώσεις! Να θυμίσουμε ότι η τελευταία μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν αυτή του Καποδίστρια το 1996, η οποία είχε πάρα πολλά κενά και έγινε με συνεχείς κομματικές παρεμβάσεις υπέρ του κυβερνώντος κόμματος για τους μεγάλους δήμους της χώρας.

Ακολούθησε η εξαγγελία του Προκόπη Παυλόπουλου [ΥπΕς της κυβέρνησης Καραμανλή] για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την οποία πήρε πίσω καθότι εκτιμήθηκε, σε συνεννόηση με τον Αλογοσκούφη, ότι θα χρειαστούν δαπάνες περίπου 4,2 δις ευρώ και η μεταρρύθμιση πάγωσε [εδώ]

Aν, βέβαια, δεν είχαμε κάποια στοιχεία από την εφαρμογή του Καλλικράτη, ο Παυλόπουλος θα τον είχε μεταμφιέσει σε απόγονο του σατανά. Παραθέτουμε τεκμήρια της μεταρρύθμισης:

- ''Η προ-Καλλικράτη αυτοδιοίκηση αύξανε κάθε χρόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα με αποκορύφωμα το 2010 όταν και προκάλεσε 500 εκ. ευρώ έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της μεταρρύθμισης , στο τέλος του 2011 , η αυτοδιοίκηση συνεισέφερε στον προϋπολογισμό 35 εκ. Ευρώ πλεόνασμα''!

- ''Tο 2012 οι δυο βαθμοί αυτοδιοίκησης και αυτός της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό -άρα τον φορολογούμενο- με 50% λιγότερες επιχορηγήσεις σε σύγκριση με το 2009, χωρίς να σταματήσουν να προσφέρουν με την ίδια ένταση τον ίδιο όγκο υπηρεσιών και έργου τόσο απαραίτητων για το κοινωνικό σύνολο''.

- ''Τέτοια μείωση δεν έχει επιτευχθεί σε κανέναν άλλο τομέα της γενικής κυβέρνησης. Συνολικά δε, είναι αμφίβολο εάν θα ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ το κόστος λειτουργίας των ΟΤΑ για το 2012''.[via]

Για τη μεταρρύθμιση αυτή, ο *φαντασιόπληκτος* Ραγκούσης πήρε συγχαρητήρια από την Άνγκελα Μέρκελ αλλά όχι από τον Έλληνα Ομπάμα, τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο και τον Έλληνα Μπιλ Κλίντον, τον Κώστα τον Σημίτη. Στο συμπόσιο της 3ης Σεπτέμβρη δεν υπήρχε χώρος για τον Καλλικράτη. Ούτε βέβαια για το Δι@ύγεια, παρά μόνο μία αναφορά του αξιόλογου νέου Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος χαρακτήρισε τη Δι@ύγεια παγκόσμια καινοτομία. Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν καλέστηκε καν καθώς κρίθηκε ότι δε χωρά στο όλον ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος αναγόρευσε εαυτόν σε καθοδηγητή των εξελίξεων επί της ανασύνταξης της κεντροαριστεράς.
http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.