Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κηπουρός και ο Λαλιώτης..

Απογοητευμένος από τις εξελίξεις στη χώρα εμφανίζεται ο Κώστας Λαλιώτης, όπως προκύπτει από τα όσα είπε σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με φίλους του στην Πάτρα, χθες το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ρίου κατά τη διάρκεια της κηδείας του Σταύρου Μαλλιώρη.

Ο άλλοτε ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε ιδιαίτερη διάθεση για πολιτική συζήτηση, εμφανώς επηρεασμένος από τις δύσκολες ώρες που περνούσε η φίλη του Μένη Μαλλιώρη, αδελφή του Σταύρου. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να αποφύγει τις πολιτικές ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φίλοι και οι γνωστοί του από την Πάτρα.
Σύμφωνα με το dete.gr, ο κ. Λαλιώτης απαντώντας στο ερώτημα «τι κάνεις τώρα;» είπε μεταξύ άλλων: «Ασχολούμαι με τον κήπο μου» μια απάντηση που δείχνει τη διάθεσή του να ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο την αποστασιοποίησή του από τα πολιτικά δρώμενα.
Στο ερώτημα «πως εκτιμάς την πολιτική κατάσταση», η απάντηση του ήταν «όλα κινούνται από το νόμο της αδράνειας», όπερ σημαίνει (για να θυμηθούμε τον Γαλιλαίο και τον Νεύτωνα) ότι η πολιτική κατάσταση διαμορφώνεται από μόνη της καθώς οι πολιτικές που ασκούνται δείχνουν αδύναμες να τη μεταβάλουν. [athensvoice.gr]

Πάντοτε οι χρησμοί από τα Δολιανά του στρατηγού του ΠΑΣΟΚ είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ανεξάρτητα αν την ώρα που διατυπώνονταν, δεν έδιναν κάτι το απτό. Το "ασχολούμαι με τον κήπο μου" και η επίκληση του νόμου της αδράνειας για την πολιτική κατάσταση, ίσως συνοψίζει πλήρως κι αυτό που διαδραματίζεται στο χώρο της κεντροαριστεράς, κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει και να μας παραδειγματίσει -

 See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.