Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Το ΒΗΜΑ δημοσίευσε την 21-9-2013 (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531260) άρθρο άνευ υπογραφής, που εκφράζει δηλαδή την άποψη της ιδίας της εφημερίδας, υπό τον πηχυαίο τίτλο:
"Η αλήθεια για τον Σάμπυ Μιωνή" και υπό τον υπότιτλο "Πως ένας διεθνούς φήμης και έντιμος διαχειριστής κεφαλαίων βρέθηκε μπλεγμένος στη λίστα Λαγκάρντ".
Στον πρόλογο μας ενημερώνει ότι «το Βήμα θεωρεί υποχρέωσή του να αναδείξει στοιχεία της προσωπικότητας και του έργου του που δεν ήταν γνωστά, από δημοσιογραφικό καθήκον και στο όνομα της προάσπισης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας". Μάλιστα!!!

Ομολογεί ότι "Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Βήματος», τα περισσότερα από αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον επιχειρηματία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο επιχειρηματίας βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων εξαιτίας της ανάγκης της κοινωνίας να κατηγορήσει κάποιον, οποιονδήποτε, για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ" (κακούργα κοινωνία! εσύ φταις για όσα γράφτηκαν όχι οι τα αφεντικά των ΜΜΕ!).

Και το κάνει πλέον λιανό:

"Αν εγκύψει κανείς στην πλευρά αυτή της υποθέσεως και ερευνήσει περισσότερο ορισμένες από τις πληροφορίες που διοχετεύθηκαν στη δημοσιότητα, μερικές από τις οποίες δημοσιεύθηκαν και στο «Βήμα», το οποίο έπεσε και αυτό θύμα των ανακριβών αυτών πληροφοριών, προκύπτουν ορισμένα πραγματικά δεδομένα τα οποία «Το Βήμα» αισθάνεται την υποχρέωση να καταγράψει." Α μάλιστα! Έπεσαν θύματα ανακριβών πληροφοριών!

Και ακόμη πιο λιανό (η αρίθμηση δική μου):

1)"Οπως τελικώς προκύπτει, ο κ. Μιωνής δεν έχει ποτέ εμπλακεί σε υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ."
2)"Δεν ανταποκρίνεται επίσης στην πραγματικότητα ότι ο κ. Μιωνής εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με περισσότερα από 80 εκατ. δολάρια σε προσωπικό του λογαριασμό."
3)"Παρ' όλο που πιθανότατα η περιουσία του να υπερβαίνει το ποσό αυτό, το ποσό που είχε σε λογαριασμούς του στην τράπεζα HSBC ήταν κατά πολύ μικρότερο και επιπλέον είναι γνωστό ότι είναι κάτοικος εξωτερικού από τότε που ήταν φοιτητής."
4)"Επίσης, είναι πλέον γνωστό ότι ο κ. Μιωνής όχι μόνο δεν απέφυγε να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αλλά αντίθετα έστειλε αυτόκλητα και υπόμνημα εξηγώντας τα πάντα λεπτομερέστατα, καθώς και γράμμα με το οποίο ζητούσε να καταθέσει διά ζώσης, προκειμένου να σταματήσουν τα σενάρια εναντίον του."
5) "Αυτό που γράφτηκε, ότι δηλαδή ο κ. Μιωνής δήλωσε ασθενής στις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει να καταθέσει, αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και αυτό λανθασμένο."
6)" Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ που έγινε το 2000 σε γραφείο που χρησιμοποιούσε ο κ. Μιωνής κατά τη διάρκεια αποθεραπείας του από σοβαρή ασθένεια έγινε ύστερα από ψευδή καταγγελία υπαλλήλων της τράπεζας Julius Baer στη Νέα Υόρκη."
Δηλαδή τα ΜΜΕ γέμισαν τον κόσμο με ψέμματα αλλά δε φταίνε γιατί φταίει η κοινωνία που ήθελε "να κατηγορήσει κάποιον, οποιονδήποτε, για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ" και έπεσαν και θύματα κακής πληροφόρησης;

Σιγά τις ψιλοανακρίβειες !!!
Και τίθεται το ερώτημα: είναι αυτό ρεπορτάζ για ηλίθιους αναγνώστες;

Προφανώς όχι. Το ΒΗΜΑ έχει αναγνώστες υψηλού μορφωτικού επιπέδου που πάντα διαβάζουν πίσω από τους τίτλους και τις λέξεις ακόμη. Απλώς και προφανώς ο κ. Μυωνής είναι ένας άνθρωπος που ξέρει και έχει τη δυνατότητα να προασπίζει το δίκιο του και τα συμφέροντά του σ'αυτό τον σκληρό κόσμο.
Άλλωστε στην τελευταία πρόταση της προτελευταίας παραγράφου του ιδίου άρθρου αναφέρεται: "Το πείσμα που τον βοήθησε να πετύχει τους στόχους του είναι αυτό που οι εχθροί του υποτιμούν και συνήθως οδηγούνται στην καταστροφή."


http://xinidis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.