Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Έσπασαν το νόμο της σιωπής

Καταθέσεις για τη Χρυσή Αυγή από προστατευόμενους μάρτυρες

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών που αφορούν υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν την Τετάρτη δύο προστατευμένοι μάρτυρες, πρώην μέλη της ΧΑ, οι οποίοι αναμένεται να ρίξουν φως στη δομή και τη δράση της οργάνωσης.

Ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος από αρμοδίους περιγράφεται πλέον ως το «βαθύ λαρύγγι» στην όλη υπόθεση, κατέθεσε για περισσότερες από τέσσερις ώρες στον κ. Βουρλιώτη. Παρούσα στην κατάθεση ήταν και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αργά το απόγευμα, στο γραφείο του κ. Βουρλιώτη προσήλθε και δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας, από τον οποίο –σύμφωνα με το Mega- αναμένονται αποκαλύψεις για τον εκτελεστικό βραχίονα, τους πυρηνάρχες και όλα τα άτομα που δίνουν εντολές και παίρνουν αποφάσεις για επιθέσεις και επιδρομές.

Oι καταθέσεις από τους δύο πρώην χρυσαυγίτες δίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα αλλά και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τους μάρτυρες–κλειδιά έχουν δει μόνο ο αντιεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλίωτης και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη που παρέχει και προσωπικά όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στους μάρτυρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από νωρίς το μεσημέρι ο 4ος όροφος του Αρείου Πάγου ήταν απροσπέλαστος, ενώ ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να καταγράφει προσωπικά τη μαρτυρία του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα, χωρίς την παρουσία γραμματέα.

Νωρίτερα κατέθεσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ.Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της πακιστανικής και αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν.Μίχο, τον Ηλ.Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με Το Βήμα, δύο γυναίκες, αυτόπτες μάρτυρες, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν καταθέσει ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στον τόπο του εγκλήματος όχι μόνος αλλά με παρέα. Μέσα στο αυτοκίνητό του συνοδευόταν από άλλον άνδρα που είχε ξυρισμένο κεφάλι.

Οι μαρτυρίες αυτές έχουν θορυβήσει όλες τις πλευρές της ανάκρισης, αφού φαίνεται ότι είναι δυνατόν να έχει διαφύγει από τις αρχές και άλλο πρόσωπο που έχει κομβικό ρόλο στη μοιραία πράξη. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί και στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.