Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Μητσοτάκης αφού ξεπέρασε το σοκ... άρχισε να διορίζει (Όλες οι αποφάσεις των διορισμών)

Ο υιός Μητσοτάκης, την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, δήλωσε σοκαρισμένος από τον τεράστιο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούται ως Υπουργός και δήλωσε «ευθαρσώς» ότι δεν θα ασκήσει αυτή τη δυνατότητα διορισμού μετακλητών και συμβούλων και θα χρησιμοποιήσει τους υπηρεσιακούς. Αλλά, δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν εκράτη!!!


Το σοκ πέρασε άμεσα!!! Δύο μήνες μετά, έχει ήδη διορίσει σε θέση μετακλητών, ειδικών συνεργατών και συμβούλων 13 άτομα (όσους και ο Μανιτάκης), ανάμεσά τους και 2 συνταξιούχους, έχει αποσπάσει 3 υπαλλήλους, και 2 δημοσιογράφους (παραπάνω από τον Μανιτάκη) και έχει αναθέσει σε επιστημονικό συνεργάτη παράλληλα καθήκοντα με αυξημένες αποδοχές, καθώς και σε δικηγόρους παράλληλη άσκηση δικηγορίας, κατ΄εξαίρεση. Ανάμεσα τους είναι και δύο πρώην συνεργάτες του τέως υπουργού Μανιτάκη... Για νάχει συνέχεια η διοίκηση.....


Η δήλωσή του περί «σοκ» ήταν καλά μελετημένη έτσι ώστε να κερδίσει επικοινωνιακά τη μέρα της ορκομωσίας. Αλλά και όχι μόνο. Είχε και άλλους αποδέκτες, όπως τον πρωθυπουργό και τα αφεντικά τους. Επρεπε να δώσει το μήνυμα ότι δικαίως τοποθετήθηκε Υπουργός με αυτήν την αποστολή. Παραμένει τόσο πιστός στην άποψη του για πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους που δεν φείδεται κριτικής ούτε και για τον αριθμό αυτών που προβλέπονται για τον ίδιο. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, ακόμα και οι Financial Times ανέφεραν ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει οριστική ρήξη με το παρελθόν του, δηλαδή τους χιλιάδες ρουσφέτια- διορισμούς του πατέρα του.


Δεν είναι μόνο οι διορισμοί και η υποκρισία του αλλά και η κατάλυση του κοινοβουλευτισμού όταν με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όπως ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να απολύει για να φτιάξει ένα αποτελεσματικό δημόσιο, να τροποποιεί, να συγχωνεύει και να καταρτίζει Οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα με τις οδηγίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εξάλλου, έχει υποσχεθεί ένα αποτελεσματικό δημόσιο.... με επικράτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.


Δείτε όλες τις αποφάσεις των διορισμών:


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


ΕΔΩ


Δείτε και το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.