Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Σύζυγος βουλευτή της ΝΔ δούλευε στον ΟΓΑ και στη Βουλή ταυτόχρονα και εισέπραττε κανονικά

Παρούσα» ταυτοχρόνως σε δύο ελληνικές πόλεις - Κόρινθο και Αθήνα - φαίνεται να υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια, σύζυγος του Κωνστ/νου Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ, η οποία ήταν κοινοτική γραμματέας του Δήμου Κορινθίων και σήμερα είναι υπάλληλος στη Βουλή.

Σύμφωνα με εκτενέστατο άρθρο της Μαίρης Πολλαλη στην εφημερίδα Real News, η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια «ασκούσε και καθήκοντα ανταποκρίτριας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) από...

το 1991 μέχρι το 2008, οπότε και αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο. Για την εξέλιξη αυτή δεν ενημέρωσε τον οργανισμό, αφού, αντί να υποβάλλει παραίτηση, άφησε τη σφραγίδα της σε τρεις συναδέλφισσές της, οι οποίες μέχρι το Νοέμβριο του 2010 υπέγραφαν εξ ονόματός της. Μετά τις σχετικές καταγγελίες, ο ΟΓΑ πραγματοποίησε έρευνα διαπιστώνοντας την αντιποίηση Αρχής, ωστόσο η ποινή που επιβλήθηκε στην κυρία Κόλλια πριν από μερικούς μήνες ήταν μόλις 15 ημέρες αργίας».
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΟΓΑ, στο οποίο στηρίχθηκε η έρευνα των επιθεωρητών, παρ' όλο που η σύζυγος του Βουλευτή είχε αποσπαστεί στο γραφείο του συζύγου της από το 2008, συνέχιζε να λαμβάνει την αποζημίωση του οργανισμού ως ανταποκρίτρια στον Σολομό Κορινθίας μέχρι το τέλος του 2010.

Η σχετική έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος, αναφέροντας πως η κυρία Κόλλια και ο Δήμαρχος Κορινθίας Αλέξανδρος Πνευματικός δεν δήλωσαν την αναστολή των καθηκόντων της δύο χρόνια μετά την απόσπασή της στο πολιτικό γραφείο του άντρα της.
Πηγή: Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.