Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επίθεση κατά Σαμαρά και Προβόπουλου εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο Μ. Καρχιμάκης

Στη Λιβαδειά βρέθηκε την Δευτέρα ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέων Συντονιστικών Επιτροπών στις Τοπικές Οργανώσεις και νέας Νομαρχιακής Επιτροπής που θα γίνει την Κυριακή.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βρει τον εαυτό του και να λειτουργήσουν ξανά οι οργανώσεις «οι οποίες πρέπει να εισακούγονται από την ηγεσία» και να γίνει μια νέα προσπάθεια γα να αναδειχθεί «η οργανωμένη πολική δράση που είναι ένα βασικό στοιχείο αντίληψης για την κοινωνία και τα προβλήματά της»

Ο Μ. Καρχιμάκης διαχώρισε την θέση του σε ορισμένα σημεία από την ηγεσία του Κινήματος ενώ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και στον σημερινό Αντώνη Σαμαρά.

«Το ρολόι της ιστορίας δεν ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2009. Η κρίση προϋπήρξε, την δημιούργησε μια συγκεκριμένη πολιτική δύναμη. Επτά χρόνια φαυλότητας, αθλιότητας διασπάθισης, κατάρρευσης της οικονομίας για να έχουμε έναν Καραμανλή τον Ιούνιο του 2009 να μας λέει ότι το έλλειμμα είναι 5% ενώ ήταν 16%, να μας αποκρύπτει ποιο είναι το χρέος που αφέθηκε το 2004 στα 170 δις και παρελήφθη το 2009 στα 340 ενώ η κοινωνία έμπαινε με γρήγορους ρυθμούς στην κρίση», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση του Α. Σαμαρά διαχώρισε την θέση του και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να έδινε στήριξη χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση.

«Εγώ έχω εκφράσει την διαφοροποίησή μου ότι δεν μπορεί να είμαστε τα χωνευτήρια του Σαμαρά. Είναι ένας πολιτικός που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Δύο χρόνια ήταν με λύσσα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και έλεγε δεν προσυπογράφει το λάθος», είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι ο κ. Σαμαράς δημιούργησε μια ψεύτικη ελπίδα και έτσι πήρε την δεδηλωμένη

«Από εκεί και πέρα –είπε- είμαστε υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα, να μη συνεχιστεί η κατάρρευση της χώρας. Θα μπορούσαμε όμως να του είχαμε δώσει μια κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση».

Αφού τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να ενσωματώνεται σε αυτό το σύστημα γιατί «ο κόσμος του είναι αντιδεξιός και προοδευτικός και χρειάζεται διαφοροποιήσεις» πρόσθεσε οτι υπάρχουν αρκετά στελέχη που έχουν διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το πώς το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πορευτεί.

«Εγώ μιλάω για συγκρούσεις με όλους αυτούς που αναχαιτίζουν τον πλούτο. Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει πλούτος. Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα αλλά δεν υπάρχει πλούτος. Υπάρχουν φαινόμενα, πρακτικές, θεσμοί και λειτουργίες που ή τον χωνεύουν ή τον διοχετεύουν προς άγνωστες κατευθύνσεις», είπε και συνέχισε: «Μιλάω για συγκρούσεις με το τραπεζικό σύστημα, τη δικαιοσύνη για συγκρούσεις ακόμα και με τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης που δηλητηρίασαν την ψυχή των ανθρώπων σε μια δύσκολη συγκυρία για να δημιουργήσουν μια εικόνα και ένα κλίμα ζούγκλας έτσι ώστε τα λαμόγια και οι αεριτζήδες μέσα στη κρίση και την απόγνωση του κόσμου να λειτουργούν ανενόχλητοι».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που είχε στο συρτάρι του τη λίστα Λαγκάρντ επέρριψε ευθύνες με την ευκαιρία τον κ. Προβόπουλο.

«Υπάρχουν δεκάδες «λίστες Λαγκάρντ» που τις συγκαλύπτει ο κεντρικός τραπεζίτης η λίστα Λαγκάρντ υπήρχε στην Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Προβόπουλος ήταν αυτός που όφειλε πρώτος να μη μιλήσει μόνο για τα 2.000 ονόματα αλλά για τα 50.000 ονόματα που υπάρχουν»

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξέφρασε επίσης την κάθετη αντίθεσή του σε κοινή κάθοδο στις εκλογές με η Ν.Δ., υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει την αγκαλιά του σε όλη την κοινωνία, υποστήριξε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο κόμμα στόχος όλων είναι να προχωρήσει μπροστά ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι να ξεκαθαρίσει με ποιους είναι και ποιους έχει απέναντι.

«Όλοι έχουμε ένα σκοπό να πάει το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο πέρα και η συμβολή του να είναι τέτοια ώστε ο κύκλος της κρίσης να κλείσει. Πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε ως ΠΑΣΟΚ ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.http://viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.