Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

«Τριγμοί» στην Ιπποκράτους για την συμμετοχή στην κυβέρνηση- Απειλούν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συμμετοχή του κόμματος στο νέο κυβερνητικό σχήμα με τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη να τονίζει πως δεν πρόκειται να σιωπήσει και να αφομοιωθεί. Το ενδεχόμενο αποχώρηση εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ.Καρχιμάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός προς την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση δηλώνοντας πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης», ενώ παράλληλα εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της Ιπποκράτους λέγοντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη δεξιά...Οποιος το βρει ας μου το πει...».

Με αποχώρηση απειλεί η Αριστερή Πρωτοβουλία
Την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Σε ανακοίνωση της, η Αριστερή Πρωτοβουλία τονίζει πως «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».

Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το ''σωσίβιο'' του Σαμαρά» και τονίζουν ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».

Τονίζεται επίσης ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.