Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Σύντομα γνωστή» η απόφαση του ΣτΕ για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Δύο ώρες διήρκεσε, το απόγευμα της Δευτέρας, η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ.Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ Κ.Μενουδάκο και τον σύμβουλο Επικρατείας Κ.Κουσούλη, σχετικά με την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Αναμένεται η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ για το αν θα εκδώσει σήμερα, ή όχι, την προσωρινή διαταγή. Ωστόσο, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η απόφασή του θα γίνει σύντομα γνωστή.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση θα είναι «όχι μαύρο στην ΕΡΤ», ότι ο δημόσιος φορέας θα πρέπει να εκπέμπει πρόγραμμα και θα ορίζει ποιός φορέας θα λειτουργήσει τη δημόσια τηλεόραση αφού η ΕΡΤ που γνωρίζαμε έχει πάψει να υφίσταται ως εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό.

Ακόμη υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρησης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέστηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.