Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο αμερόληπτος Γιάννης Πρετεντέρης

Σε φύλακα άγγελο του Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται ο Γιάννης Πρετεντέρης ο οποίος ασκεί κριτική στην παπανδρεϊκή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''έχει αναπτύξει έναν αντισαμαρισμό στα όρια του κακόγουστου''.

Έχοντας τον πρωθυπουργό εικόνισμα πάνω απ´ το κεφάλι του και φόντο στην εκπομπή του, ο Πρετεντέρης μαλώνει όποιον τολμά να του ασκήσει την ελάχιστη κριτική.

Παρότι ο μάγκας και καραμπουζουκλής Αντώνης κόντεψε με έναν ακροδεξιό τσαμπουκά να τινάξει την Ελλάδα στον αέρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατηγορήθηκε διεθνώς -προσέξτε- για αντιδημοκρατισμό,...

ο Πρετεντέρης προτιμά την επικέντρωση σε τσούρμα Παμιτών επειδή αμαυρώνουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, κυνηγώντας καράβια στα λιμάνια.

Είναι η δεύτερη ,που ο συμπαθής, ακομμάτιστος, ανεξάρτητος και καλόκαρδος Πρετεντέρης στηρίζει έναν πρωθυπουργό με οίστρο, θεωρώντας ότι τούτο συνιστά πατριωτικό καθήκον. Το είχε επαναλάβει με θέρμη στη δεύτερη θητεία Καραμανλή, συμμετέχοντας και αυτός, μαζί με άλλους συμμαχητές στον -πλεϊστέισον- στόχο του Καραμανλή να τερματίσει το εθνικό μας έλλειμμα.

Στη χθεσινή Ανατροπή, ο Σαμαροφύλακας βρήκε απέναντί του τη Φώφη Γεννηματά να της κάνει υποδείξεις για τους ατίθασους Παπανδρεϊκούς. Μόνο στάμνα που δεν πέταξε, εν είδει Βασιλειάδου, να ξαναστεριώσει το προξενιό. Η Φώφη φάνηκε να συμφωνεί μαζί του [έστριψε δια του αρραβώνος], όπως συμφώνησε με τον Βενιζέλο εκείνο το βράδυ στο σπίτι του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου με αντάλλαγμα τη θέση εκπρόσωπου τύπου.




Αλήθεια, δεν υπάρχει ούτε ένας προοδευτικός που να έχει τα πνευμόνια να πει σε αυτόν τον ταλιμπάν του πελατειασμού ότι ο μόνος που έκανε μεταρρυθμίσεις σε αυτή την έρμη χώρα την τελευταία εικοσαετία είναι ο Παπανδρέου;

Γνωρίζουμε, έχει αλλεργία στο Δι@ύγεια, στο opengov, συμμετοχική δημοκρατία, την ανοιχτότητα, τη διαβούλευση. Αλλά και στη δημοκρατία έχει αλλεργία;

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς να βγαίνει με αλλεπάλληλες έκτακτες εκπομπές και να ουρλιάζει λέγοντας πως είναι καταστροφή να αποφασίσει ο λαός για τις τύχες του [δημοψήφισμα] και να τον νανουρίζει στον καναπέ η θέα του μαύρου της δημόσιας τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν ο Παπανδρέου σκοπεύει να γυρίσει πίσω αλλά αν τυχόν το αποφασίσει, το πρώτο που θα κάνω είναι να στηθώ στο πρώτο βραδινό δελτίο ειδήσεων και να δω τον Πρετεντέρη, υπό τους ήχους της φλογέρας του φακίρη Ψυχάρη, να σηκώνεται σαν φουσκωμένη κόμπρα και να προσπαθεί να τσιμπήσει μέχρι και τον καμεραμάν.
 Ο Πρετεντέρης θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που δηλητηρίασε την ενημέρωση. 
http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.