Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 550.00Ο ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; 'Ελεος, κ.Σαμαρά:

"Σε 3 χρόνια με ΝΔ τέρμα οι απολύσεις & θα βρουν δουλειά 550.000 άνεργοι"!

Καμιά φορά οι πολιτικοί υπερβάλλουν, ειδικά όταν οι δημοσκοπήσεις είναι χάλια για το κόμμα τους. Αλλά και η υπερβολή πρέπει για να γίνει πιστευτή πρέπει να κινείται εντός κάποιων ορίων για να μην γυρίζει μπούμερανκ στον πολιτικό που την ξεστομίζει.
Αυτά τα όρια τα ξεπέρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς ο οποίος μιλώντας στη Λαυρεωτική, μία....
περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, υποσχέθηκε ότι αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα σταματήσει την αύξηση της ανεργίας και θα βρίσκουν εργασία, δηλαδή θα προσλαμβάνονται σε δουλειές 180.000 άνθρωποι κάθε χρόνο!

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε για την ακρίβεια «μείωση της ανεργίας κάτω από το μισό μέσα σε τρία χρόνια, μέσα από την υλοποίηση πολιτικών ανάπτυξης». «Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να υποκινήσουμε ανάκαμψη που θα φτάσει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».

Δηλαδή από το 1.100.000 με ΝΔ θα βρούν δουλειά σε τρία χρόνια οι 550.000, κάτι παραπάνω από 180.000 άνθρωποι τον χρόνο.

Με την βασική προϋπόθεση βέβαια ότι από την στιγμή που γίνει κυβέρνηση, είτε θα σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις, είτε οι προσλήψεις θα είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, στην περίπτωση δηλαδή που οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις, δεν μιλάμε για 550.000 ανθρώπους που θα πρέπει να βρούν δουλειά, αλλά πολύ περισσότερους, αφού σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και αυτοί που θα απολυθούν και αυξάνουν τον συνολικό αριθμό αυτών που θα πρέπει να προσληφθούν για να μειωθεί ο συνολικός αριθμός ανέργων από το 1.100.000 που είναι σήμερα, στο μισό μέσα σε τρία χρόνια, όπως ισχυρίστηκε ότι θα κάνει ο Α. Σαμαράς

Πρακτικά θα πρέπει με ένα μαγικό τρόπο να σταματήσουν οι απολύσεις. Και να μην απολυθούν οι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων την απόλυση την έχει υπογράψει ο ίδιος ο ... Α. Σαμαράς, με την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου το οποίο προβλέπει ρητά την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% μέχρι το 2015.

Τα παραπάνω είναι απλή αριθμητική. Αλλά όταν του το είπαν του Α. Σαμαρά οι "φωστήρες" σύμβουλοί του (αυτοί που το είχαν εισηγηθεί να βάλει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και τον Συμπιλίδη, προφανώς) δεν ρώτησε ο οικονομολόγος πρόεδρος "Βρε, παιδιά, πως θα το πούμε αυτό; Αφού πρέπει να αλλάξουν οι όροι της αριθμητικής".

Μπα, φαίνεται ότι τους οικονομολόγους δεν τους αγγίζουν τέτοιες λεπτομέρειες...

ΥΓ
Κι όμως δεν παραιτείται !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.