Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Γιατί δεν προχωρούν στην ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από την Βουλή;

Δήλωση για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και το αποτέλεσμα της συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων της κυβέρνησης

"Κανείς να μην κρυφθεί πίσω από την απόφαση του ΣτΕ για αναστολή του κλεισίματος της ΕΡΤ. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρέπει να ακυρωθεί άμεσα στη Βουλή.

Ποτέ πριν το ΣτΕ δεν επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα σε απόφαση υπουργού που στηρίζεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η καινοτομία στη νομολογία του δικαστηρίου υπογραμμίζει την πρόκληση στους δημοκρατικούς θεσμούς από την ακραία απόφαση του κ. Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ. Ξεγυμνώνει την κυβέρνηση από προφάσεις. Το ΣτΕ προφανώς και δεν μπορεί να επιβάλει τί μορφή θα έχει η δημόσια τηλεόραση. Το δικαστήριο δεν είχε αρμοδιότητα να κρίνει το ζήτημα αυτό και η απόφασή του κακώς ερμηνεύεται σαν αποδοχή της διάλυσης της ΕΡΤ.

Το διάστημα αυτό ανταλλάχθηκαν σκληροί χαρακτηρισμοί από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όμως στην κοινοβουλευτική δημοκρατία που ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να απαξιώσει, οι αποφάσεις λαμβάνονται με την ψήφο στη Βουλή. Όποιος πραγματικά διαφωνεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ, πρέπει άμεσα να καταρρίψει την πρόταση νομοθετικού περιεχομένου με την ψήφο του στην Βουλή.

Γιατί δεν προχωρούν στην άμεση ψήφιση της πρότασης ακύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου στη Βουλή;"

Κ.ΑΡΣΕΝΗΣ
Μέλος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.