Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

3 κακουργήματα και ισόβια για τον Παπακωνσταντίνου αποφάσισε το Πρώτο Θέμα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προφανώς και την προανακριτική, σε Ειδικό Δικαστήριο με τρία βαρύτατα κακουργήματα θα παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης.

Παραθέτουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ [μην το διαβάσετε χωρίς να ´χετε δίπλα σας ένα νεφροειδές για τον εμετό]:

Η πλειοψηφία της επιτροπής έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα βασικά κεφάλαια του πορίσματος, το οποίο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 4.7.2013 και θα λάβει την έγκρισή της τις επόμενες ημέρες.

Τα κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος» θα παρουσιάζουν τα αμείλικτα πραγματικά περιστατικά του σκανδάλου και θα καταλήγουν στο καταδικαστικό «δια ταύτα» για τον πρώην υπουργό. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία ξεκαθαρίζει ότι τα επίσημα έγγραφα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση γι' αυτό εξηγούν ότι η τελική απολογία του κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχομένως να επηρεάσει την θέση άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, όχι όμως την δική του. Ειδικότερα, το κείμενο που ετοιμάζεται, καταλογίζει στον πρώην υπουργό:

- την τέλεση της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος
- το αδίκημα της πλαστογραφίας εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος
- το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η προανακριτική θα ζητά την εφαρμογή του νόμου 1608/1950 περι αύξησης των προβλεπόμενων ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου.

5+1 συμπεράσματα

Πέραν αυτών, το κείμενο του πορίσματος θα στηριχθεί στα αδιάψευστα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛΑΣ στο περίφημο USB αλλά και σε κατασχεμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στα έγγραφα που απέστειλαν οι Γαλλικές αρχές και αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε επίσημα και για φορολογικούς σκοπούς την λίστα και στην έκθεση του ΣΔΟΕ που καταλογίζει «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των συγγενών του πρώην υπουργού. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της επιτροπής θα καταλήξουν με πλήρη τεκμηρίωση στα εξής συμπεράσματα για τον κ. Παπακωνσταντίνου:

- παρέλαβε επίσημα την λίστα Λαγκάρντ
- δεν την έδωσε στο ΣΔΟΕ για φορολογικό έλεγχο
- Παραπλάνησε τους πάντες λέγοντας πως το υλικό αποτελεί προϊόν υποκλοπής και μυστικών υπηρεσιών.
- Εξαφάνισε το αυθεντικό CD και πλαστογράφησε το αντίγραφό USB
- Η πλαστογραφία έγκειται στην αφαίρεση τριών συγγενικών του προσώπων
- Από την πλαστογραφία το Δημόσιο ζημιώθηκε

Οι Γάλλοι, η ΔΕΕ και το ΣΔΟΕ αποκάλυψαν την αλήθεια

Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο των πραγματικών περιστατικών θα περιλαμβάνει όλα τα ευρήματα, έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις όπως των κ.κ. Κώστα Χαλαστάνη (πρέσβης στο Παρίσι), Ηλία Πλασκοβίτη (πρώην γ.γ. υπουργείου Οικονομικών), Κώστα Μπίκα (πρώην επικεφαλής ΕΥΠ), Χρύσας Χατζή (συνεργάτιδας κ. Παπακωνσταντίνου) κ.α. που θα περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο έφτασε το CD στην χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου.

Το ουσιώδες σημείο θα παραθέτει το συνοδευτικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο ενημερώνει τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι το CD στέλνεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών, δηλαδή επίσημα, και για φορολογικούς σκοπούς.

Στην συνέχεια θα καταγράφονται οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο πρώην υπουργός από την στιγμή που το παρέλαβε (29.9.2010) έως την περίοδο που αποχωρεί από το υπουργείο το καλοκαίρι του 2011. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα στηριχθεί στις παραδοχές του κ. Παπακωνσταντίνου, στις καταθέσεις των κ.κ. Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη και στην πραγματογνωμοσύνη της ΔΕΕ, προκειμένου να καταδείξει τα εξής γεγονότα:

- Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και παρέλαβε επίσημα το CD, δεν προχώρησε στην απαραίτητη πρωτοκόλληση, δεν κατέστησε το υλικό περιουσιακό στοιχείο του κράτους (καταθέσεις και έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών)
- Παρέλαβε το CD στις 29.9.2010 και τα μεσάνυχτα προχώρησε στην αντιγραφή του και την πλαστογράφησή του. Ειδική μνεία θα γίνεται στο γεγονός ότι έσπευσε να αναζητήσει πρόσωπα που τον ενδιαφέρον πληκτρολογώντας λέξεις – κλειδιά όπως «Papakonstantinou», «Papandreou» και «Karamanlis» και «Kozani» (εκθέσεις ΔΕΕ)
- Έχασε το αυθεντικό CD, παραδοχή που έκανε ο ίδιος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
- Δεν έδωσε την λίστα στο ΣΔΟΕ. Το μόνο που έκανε ήταν να την δώσει για επεξεργασία σε υπάλληλό, του υπεύθυνο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (!), και στην συνέχεια παραδώσει άτυπα, 10 ονόματα στον κ. Καπελέρη για έλεγχο φορολογικού προφίλ (καταθέσεις Κ. Αγγελόπουλου, Γ. Καπελέρη).

- Παρέδωσε το πλαστογραφημένο USB στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΕΟ Ιωάννη Διώτη άτυπα, ιδιωτικά, έχοντας πλέον φύγει από το υπουργείο Οικονομικών και με την επισήμανση ότι αποτελεί προϊόν υποκλοπής και άρα μη αξιοποιήσιμο. Το σημείο αυτό θα στηρίζεται στα e-mails που κατέθεσε ο κ. Διώτης που τοποθετούν χρονικά την παράδοση του USB τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών στις 16.6.2011.

Τέλος, το πόρισμα θα έχει ξεχωριστά κεφάλαια για την έκθεση του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει «μαύρη» τρύπα 6,3 εκατ. ευρώ στους συγγενείς του πρώην υπουργού, καταλογίζει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και άρα σημαντική ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο καθώς επίσης και για την λίστα της Τράπεζας της Ελλάδας με εκείνους τους καταθέτες της HSBC που έσπευσαν να κάνουν χρήση της «ύποπτης» ρύθμισης του κ. Παπακωνσταντίνου και επαναπάτρισαν με ευνοϊκούς όρους τα χρήματά τους.

ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ποινικές ευθύνες για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο
Από την άλλη πλευρά οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Στ. Κοντονής, Θ. Δρίτσας) μιλούν για πολιτική και ποινική εμπλοκή όχι μόνο του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σε κάθε περίπτωση βασικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υπερτονίσουν με νομικά επιχειρήματα ότι η λίστα παρέμεινε επισήμως αναξιοποίητη και να υπονοήσουν πως «ανεπίσημα ενδεχομένως να αξιοποιήθηκε ως προϊόν πολιτικών και επιχειρηματικών εκβιασμών».

Πάντως, για την ώρα το επιτελείο φαίνεται να μην έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να στηρίξει νομικά μια πρόταση για επέκταση του κατηγορητηρίου προκειμένου να συμπεριληφθεί και ο κ. Βενιζέλος γι αυτό και αναμένουν την κατάθεση του κ. Παπακωνσταντίνου την ερχόμενη Πέμπτη με την προσδοκία ότι θα προκύψουν.

Εpikairo: Η αλητεία δεν έχει όρια. Ούτε, όμως, η αλήθεια.
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.