Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σε Μεσσήνιο ανέθεσε ο Σαμαράς την εκκαθάριση της #ERΤ

Τον εκ Μεσσηνίας Γκίκα Μάναλη τοποθέτησε ο Σαμαράς ως ειδικό διαχειριστή για την εκκαθάριση της ΕΡΤ. Ο Μάναλης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και ο Σαμαράς του δίνει κάθε εξουσιοδότηση για τη μεταβατική περίοδο μεταξύ ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ. Την απόφαση υπέγραψαν από κοινού ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Γιάννης Στουρνάρας και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Μεταξύ άλλων, ...

ο «εκκαθαριστής» μπορεί, για τις ανάγκες της διαχείρισης, να συνάπτει για λογαριασμό του Δημοσίου συμβάσεις έργου ή εργασίας ορισμένου χρόνου, με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της ΠΥΣ 33/2006 (Α΄ 280), ύστερα από έγκριση της αρμοδίας για την εποπτεία της διαχείρισης Υπηρεσίας.

Ο «εκκαθαριστής» αναθέτει, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, την δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου στις πάσης φύσεως δίκες που αφορούν σε στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού που μεταβιβάζονται ή αφορούν διαφορές που γεννώνται λόγω της καταργήσεως της ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της. Η λήξη της ειδικής διαχείρισης δεν συνεπάγεται την λύση της έμμισθης εντολής.

Τώρα, αν προκύψει κάποιο νομικό κώλυμα στη μετονομασία της ΕΡΤ σε ΝΕΡΙΤ, ο Σαμαράς έχει κλείσει από την εποχή που ήταν ακόμη στην Πολιτική Άνοιξη το domain ΚΑΛΑΜΑΤΑ-TV και θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα για μία σπουδαία Δημόσια Τηλεόραση στη χώρα της Μεσσηνίας.

Και μην τυχόν κατηγορήσετε τον Σαμαρά για τοπικισμό. Αν και όλοι θυμόμαστε την κίνηση του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές 2009, όταν από την θέση του υπουργού Πολιτισμού, επεδίωξε να μεταφέρει τη διοικητική έδρα του αρχαίου Ναού του Επικούριου Απόλλωνα από την Ηλεία στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Μεσσηνίας. Τελικά, το νομικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά για τη Μεσσηνία αλλά ουδεμία σημασία έχει πλέον καθώς ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Όσο για τις ικανότητες των Μεσσηνίων; Τα ΄χουμε πει -> Οι Μεσσήνιοι έχουν τη διοίκηση στο DNA τους

: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.