Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων ώστε να χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έως τη δημιουργία νέου φορέα.

Δηλαδή, η απόφαση του ΣτΕ αναστέλλει την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ μέχρι τη δημιουργία του νέου οργανισμού και αναθέτει στους αρμόδιους υπουργούς Κεδίκογλου και Στουρνάρα να διασφαλίσουν τη λειτουργία της.

Ειδικότερα, η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ.Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σ.Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.

http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.