Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αποχωρεί απο το ΠΑΣΟΚ ΣΑΜΑΡΑ και τη ΝΔ του Βενιζέλου η αριστερή πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

Αποχωρεί από το ΠαΣοΚ του βενιζελου η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου, με μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!».

Πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του σοσιαλιστικου ΧΩΡΟΥ οι επόμενες κινήσεις της αριστερής πρωτοβουλίας

«Το ΠαΣοΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια». Η Αριστερή Πρωτοβουλία, καταγγέλει «την πολιτική συναλλαγή» και δηλώνει ότι διακόπτει από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς δεσμούς της με το σημερινό ΠαΣοΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής. Στελέχη του ρεύματος αυτού διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι δεν θα επιδιώξουν συνεργασία με άλλα κόμματα ή σχήματα και θα εργαστούν για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης.

Η απόφαση αυτή τη Αριστερής Πρωτοβουλίας, ανεξαρτήτως της δύναμης της, συνιστά πλήγμα στο ΠαΣοΚ αυτή την ώρα καθώς του στερεί ένα παραδοσιακό τμήμα της βάσης του.
Η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας έχει ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα σύσκεψη στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας. Η συμμετοχή του με τον πλέον επίσημο τρόπο στην Κυβέρνηση μνημονιακών αναγκαιοτήτων του κ. Σαμαρά που προέκυψε, οριστικοποιεί τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια.

2. Η συγκεκριμένη απόφαση της ηγετικής ομάδας, που έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος, (τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή), βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία.

3. Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια. Αδιαφορούν για το κίνημα και τον πολιτικό του ευτελισμό, αδιαφορούν για την ηθική και πολιτική του απαξίωση.

Κόμματα χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ιδεολογία, χωρίς στρατηγική δεν μπορούν να υπάρξουν. Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είναι χρήσιμα και αναγκαία στο σύστημα, την επομένη όμως θα εξαφανιστούν γιατί θα έχουν ολοκληρώσει το σύντομο ρόλο που τους ανατέθηκε.

Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!
Είναι προφανές ότι αυτό το πολιτικό τερατούργημα, δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση. Όσους αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε μια Κοινωνία Δικαιοσύνης, Ισότητας και Αλληλεγγύης.
Αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Καταγγέλλοντας την πολιτική συναλλαγή διακόπτουμε από σήμερα τους πολιτικούς και οργανωτικούς μας δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής.

2. Η Αριστερή Πρωτοβουλία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να προσπαθεί για την ανασύσταση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους φίλους και τους συντρόφους μας επώνυμους και μη να συμμετάσχουν. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αλλά και «επώνυμο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν την αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις να βρεθούν μπροστά στις πρωτοβουλίες. Όλοι μας έχουμε ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που μια ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται, διαλύεται και διαγράφεται η πραγματική της προσφορά και ιστορία, δεν χωρούν τα «εγώ». Όλοι μας έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας να προσφέρουμε χωρίς “ρόλους” και “αξιώματα”.
Μπορούμε να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή, μια νέα πορεία και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε στη συνείδηση του κόσμου και του λαού μας την ελπίδα ότι υπάρχει προοπτική, υπάρχει μια άλλη πορεία, συμβατή με τα πιστεύω μας και τις αξίες μας.

3. Στο πλαίσιο αυτό θα εργαστούμε από τώρα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα, σε μια μεγάλη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μαζί με το λαό, στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις του, μαζί με την κοινωνία και σταθερά απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν έναν σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.


Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα αναγεννηθεί και πάλι με τη δουλειά και τον αγώνα όλων όσων αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της. Θα σταθεί και πάλι κοντά στο λαό και θα νικήσει.
Το μαύρο της συντήρησης είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.
Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους, το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται»…

http://politikiautonomia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.