Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Βενιζέλος έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου

Εξόχως ενδιαφέρουσα ήταν η σημερινή παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στο πρωινό του Mega. Συνοψίζουμε κάποια κύρια σημεία, αν και όλη η συζήτηση είναι πολιτικά τολμηρή και αποκαλυπτική:

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ευθέως ότι ο Βενιζέλος είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου και μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε βουλευτές της επιρροής Βενιζέλου οι οποίοι απείλησαν με παραίτηση, σε περίπτωση που δεν φύγει ο ΓΑΠ από την πρωθυπουργία.

Ο Άδωνις μίλησε για παταγώδη αποτυχία του -κατά τ΄άλλα συμπαθή- Μανιτάκη στο θέμα των απολύσεων και προκάλεσε τους Βενιζέλο-Κουβέλη να υποδείξουν 2.000 εργαζόμενους για απόλυση, όπως ορίζει η συμφωνία με την τρόικα, ειδάλλως, κάνουν καραγκιοζιλίκια!...

Επίσης, καυτηρίασε τη στάση του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τη μη συμμετοχή κοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να αποφύγει τη φθορά και τώρα ζητά μερίδιο στα κέρδη.

Τέλος, τάχθηκε κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ με αυτό τον τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''ίσως να έπρεπε να έχουμε προσέξει περισσότερο το μαύρο''.

Παρακάτω, παραθέτουμε λεπτομέρεις από την τηλεοπτική παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στο τηλεοπτικό κανάλι του Mega:






[...] Επειδή ακούω διάφορα , εκλογές θα γίνουν αν κάποιος ρίξει την κυβέρνηση . Δεν πρόκειται να παραιτηθεί η κυβέρνηση , όποιος την ρίξει...Είναι το ΠΑΣΟΚ; Είναι η ΔΗΜΑΡ ; Είναι και οι δυο; Αυτοί στην ιστορία θα γράφει ότι έριξαν την κυβέρνηση.

[...] Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης έχουν δεσμευτει ότι μέχρι 30/6, θα πρέπει να έχουμε 2000 απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο κ. Μανιτάκης σας θυμίζω υπουργός της ΔΗΜΑΡ και η ΔΗΜΑΡ ζήτησε και το έβαλε ως όρο για να μπει στη κυβέρνηση σε αυτό το θέμα , αξιοπρεπής άνθρωπος, συμπαθέστατος, απέτυχε παταγωδώς. Έχει ζητήσει 6-7 αναβολές και έχει θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας .

[...] Σήμερα το βράδυ έχουμε μια σύσκεψη. Επιμένει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ; Αυτή δεν είναι η θέση τους ; Αν βγουν και πουν να ανοίξει η ΕΡΤ ως είχε δηλαδή να ακυρωθεί η πράξη ... Αν έρθουν και μας πουν ότι, δεν θέλουμε τις 2.000 απολύσεις από τη ΕΡΤ ,αλλά θέλουμε 2000 από την ΕΑΣ ,θέλουμε τις 2.000 απολύσεις από το ΜΕΤΡΟ, θέλουμε τις 2.000 απολύσεις από την ΕΛΒΟ ... Αν μας πουν αυτό, τότε ναι ,έχουμε μια σοβαρή πρόταση , είναι αξιοπρεπείς κύριοι και έντιμοι, τιμούν την υπογραφή τους ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης για τις 2000 απολύσεις, να το συζητήσουμε. Αν η κουβέντα είναι , να ανοίξει η ΕΡΤ ως έχει αλλά κάτσε εσύ Σαμαρά και βρες ποιες θα είναι ,τότε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα είναι καραγκιοζλίκια και στα καραγκιοζλίκια δεν μπαίνουμε , να ήμαστε σαφείς.

Ερ: Εννοείτε ότι αυτά που είπαν είναι καραγκιοζλίκια;
: Περιμένω να δω τι θα πουν σήμερα.

Ερ: Αυτά που είπαν δημοσίως τις τελευταίες μέρες τα λέτε καραγκιοζλίκια;
Απ: Όχι . Είπα ότι αν δεν πουν ποιες 2000 θέλουν, είναι καραγκιοζλίκια.

Ερ :Το κλείσιμο της ΕΡΤ σας βγαίνει ;
Απ: Θα το δούμε .

Ερ: Αν του πουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί του Σαμαρά ότι δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές και να αλλάξουμε πρωθυπουργό, εκεί τι θα γίνει;

Απ: Φυσικά και αυτό δεν υπάρχει καμία απόλυτος περίπτωση να γίνει αποδεκτό από τη ΝΔ. Σε καμία απολύτως περίπτωση. Αυτό που λέτε ονομάζεται στη πολιτική σκηνή αποστασία . Όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαξε τον Παπανδρέου, σας θυμίζω γιατί είπε ο κ. Βενιζέλος ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να ρίχνουμε κυβερνήσεις . Μου έκανε εντύπωση ότι κάποιος δεν σηκώθηκε να του πει, ότι εμείς ρίξαμε τον Παπανδρέου πριν από ένα χρόνο και μάλιστα ήταν και πολλοί Βενιζελικοί βουλευτές. Το ξέχασε αυτό ο κ. Βενιζέλος;

Ερ :Το ζητούσε και ο κ. Σαμαράς
Απ: Ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει , λέμε πως έπεσε ο Παπανδρέου. Τον Παπανδρέου τον έριξαν οι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πήγαν στον πρόεδρο την βουλής με επιστολή και είπαν: Αν δεν φύγει, αίρουμε την εμπιστοσύνη μας. Μην πω τώρα τα ονόματα ένα - ένα .Αρα ο κ. Βενιζέλος να κοιτάξει στους φίλους του , ποιοι ρίχνουν πρωθυπουργούς Κάνει λάθος εκεί .

[...] Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μείνει έξω από την κυβέρνηση κατά την γνώμη μου πολύ κακώς , επειδή σκέφτηκε ότι αν μείνει από έξω θα εισπράττει ο Σαμαράς φθορά και ο Βενιζέλος κέρδος και επειδή τώρα είδε ότι ο Σαμαράς παίρνει το κέρδος και αυτός τη φθορά θα αλλάξουμε τον καλό πρωθυπουργό;

[...] Έβγαινε ο κ. Τρίμης, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις που έδινε άδεια να παίζουν και έλεγε αν βγει εκπρόσωπος της ΝΔ, θα σας πάρουμε πίσω τη άδεια. Αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες δεν έχουν ξαναγίνει και ούτε περιμέναμε να τα ζήσουμε ποτέ.

[...] Έμεινα έκπληκτος που είδα χθες στη παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ τον κ. Πάρη Κουκουλόπουλο ... Και ήθελα να ρωτήσω δημοσίως τον κ. Π Κουκουλόπουλο, πήγε χθες εκεί στη κατάληψη στην ΕΡΤ να τους εξηγήσει το σχέδιο αναδιαρθρώσεως της ΕΡΤ που έχει υπογράψει ο κ. Βενιζέλος ; Γιατί υπενθυμίσω για όσους δεν το ξέρουν , για να δουν το μέγεθος της υποκρισίας , ο ίδιος ο κ Βενιζέλος προσωπικά έχει υπογράψει και έχει δεσμευτεί για αναδιάρθρωση και κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών με τη ΕΡΤ στη πρώτη τριάδα.


Ερ: Ναι αλλά δεν έριξε μαύρο ο κ. Βενιζέλος .
Απ: Βασικά ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε στους εταίρους ότι θα το κάνει και δεν έκανε τίποτα απολύτως, ως συνήθως. Άλλης τάξεως μέγεθος όμως αυτό.

Ερ: Ο χειρισμός στη ΕΡΤ σας βρίσκει συμφωνώ ;
Απ: Εκ των υστέρων πολλές απόψεις μπορεί να έχουμε όλοι .

Ερ: Θα το ξανακάνατε με τον ιδίο τρόπο;
Απ: Εκ των υστέρων πολλά μπορεί να αλλάξεις στο χειρισμό. Αυτό πχ ίσως να έπρεπε να έχουμε προσέξει είναι το μαύρο, όμως μην φεύγουμε από τη ουσία ότι εκεί τρώγονταν εκατομμύρια των Ελλήνων φορολογούμενων.

Ερ: Τον κ. Μανιτάκη που δεν σας έκανε γιατί δεν τον αλλάξατε ;
Απ: Γιατί υπήρχε το βέτο του κ. Κουβέλη . Δεν ξέρετε ότι και για το κ. Μανιτάκη και για τον κ. Ρουπακιώτη που και οι 2 δεν κάνουν τη δουλειά τους υπάρχει βέτο; Δεν το ξέρετε αυτό;

[...] Την ΕΡΤ έπρεπε να την έχουμε κλείσει και να έχουμε πάει σε εκκαθάριση χωρίς την τρόικα

[...] Προ ενός μηνός ενημέρωσε ο Σαμαράς τους 2 πολιτικούς αρχηγούς , ότι ο κ Μανιτάκης αδυνατεί να δώσει τον κατάλογο των 2000 απολύσεων και ζήτησε μέχρι τις 6 Ιουνίου έγγραφη πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ , ποιες 2000 απολύσεις θα γίνουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως είχαν υπογράψει ότι θα γίνουν . Ταυτόχρονα τους είπε ότι αν δεν μπορέσετε να βρείτε, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι έχετε τα ιδεολογικά σας προβλήματα, εγώ θέλω να πάω να κλείσω την ΕΡΤ, γιατί εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη ρεμούλα και σπατάλη την οποία βλέπουν οι Έλληνες και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης αρνήθηκαν να κάνουν πρόταση και άφησαν τη ευθύνη στο Σαμαρά Αφού άφησαν τη ευθύνη στο Σαμαρά , ήρθαν εκ των υστέρων και του είπαν γιατί πήρες απόφαση; Πήρα απόφαση γιατί κύριοι δεν κάνετε τη δουλεία σας

[...] Και οι 2 αρχηγοί ήταν ενήμεροι .

[...] Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης έχουν υπογράψει δεν μπορεί να έρθουν τώρα και να κλαίγονται

[...] Αν πάμε σε εκλογές να το ξεκαθαρίσουμε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αποκλείεται.


Epikairo: Τις μεγαλύτερες αλήθειες τις μαθαίνεις όταν βγαίνουν έξω τα μαχαίρια

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.