Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο Βενιζέλος απαιτεί και γραφείο στο Μαξίμου!

Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν θα βρίσκεται στο κέντρο λήψης αποφάσεων

Για τα καλά έχει ανοίξει η όρεξη του Ευάγγελου Βενιζέλου για κυβερνητικά πόστα και μεγαλεία. Αυτήν την στιγμή στο μυαλό του κ. Βενιζέλου δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ούτε η επιβίωσή του κόμματος. Άλλωστε η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ θα αποτελέσει κατά πολλούς την ταφόπλακα για το σημερινό κόμμα του 4%-5%.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος «παίζει» τα ρέστα του προκειμένου να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Δεν διεκδικεί μόνο θέση αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών αλλά πληροφορίες λένε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να του παραχωρηθεί ακόμα και γραφείο στο Μαξίμου προκειμένου να κάνει εκεί τις συσκέψεις του με τους στενούς συνεργάτες του. Με άλλα λόγια, θέλει να παίξει το ρόλο του… «ραβδούχου» στην κυβέρνηση.

Στον Βενιζέλο δεν του αρέσει πια το γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι σε λίγο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει στα παμπάλαια γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έχει λόγο να θέλει κάτι πιο... γκλαμουράτο ως χώρο των καθημερινών συσκέψεών του. Λένε μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος θέλει να εκπέμψει το μήνυμα «πραγματικής συγκυβέρνησης» (και δυαρχίας) με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και να αποδείξει ότι στη νέα δικομματική κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει ως ένα υποδεέστερος εταίρος, αλλά ως πραγματικά θεσμικά ισότιμος εταίρος με τη Ν.Δ. του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Βενιζέλος θέλει να λειτουργεί από δω και μπρος ως ένας δεύτερος πρωθυπουργός δίπλα στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Και κάπου εδώ ξεκινούν κατά πολλούς τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο μέλλον, καθώς ο Σαμαράς δεν φαίνεται πολύ διατεθειμένος να βάλει «μπάστακα» πάνω από το κεφάλι του...

Ίδωμεν...

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.