Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ραγκούσης: Ο Βενιζέλος ξεπουλάει το ΠΑΣΟΚ...

Σκληρή κριτική κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ασκεί ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος με κείμενό του τονίζει πως...

δεν πρέπει να ξεπουλιέται η δημοκρατική παράταξη.


Μάλιστα, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει ότι "ειναι απολύτως βέβαιο οτι εαν δεν υποχωρούσε ο κ.Βενιζέλος θα υποχωρούσε ο κ.Σαμαράς, διότι απλούστατα δεν θα ήξερε που να κρυφτεί εαν η χώρα εξαιτίας του εισερχόταν ξανά σε φάση αποσταθεροποίησης με δραματικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γιάννη Ραγκούση:

"Η δημοκρατική παράταξη έχει αξίες και όχι εμπορική τιμή για να πουλιέται και να αγοράζεται προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο μεταρρυθμιστικός λαϊκισμός του κ.Σαμαρά.

Αλίμονο εάν η χώρα αντιμετώπιζε ξαφνικές εκλογές εξ αιτίας του ανερμάτιστου μεταρρυθμιστικού λαϊκισμού του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ. Διότι αυτό που συντελείται στην ΕΡΤ είναι απλώς ....μία μεταρρυθμιστική απάτη ένας επικίνδυνος για τη δημοκρατία μεταρρυθμιστικός λαικισμός.

Δεν υπάρχει ερώτημα για το εάν άντεχε η χώρα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Προφανώς δεν άντεχε .

Το ερώτημα που υπάρχει είναι γιατί για να αποφύγουμε τις εκλογές δεν υποχώρησε ο κ.Σαμαράς, αυτός που παρολίγον να τις προκαλέσει; Αφού αυτός παραβίασε το βασικό κανόνα του δημοκρατικού πολιτεύματος που είναι οτι η μειοψηφία δεν μπορεί μόνη της να πράττει σε αντίθεση με τη βούληση της πλειοψηφίας. Ουσιαστικά η μειοψηφία της Βουλής - ασχέτως εαν είχε δίκιο ή όχι - όχι μόνον νομοθέτησε ερήμην της πλειοψηφίας αλλά εφάρμοσε κιόλας την απόφασή της.

Ειναι δε απολύτως βέβαιο οτι εαν δεν υποχωρούσε ο κ.Βενιζέλος θα υποχωρούσε ο κ.Σαμαράς.Διότι απλούστατα δεν θα ήξερε που να κρυφτεί εαν η χώρα εξαιτίας του εισερχόταν ξανά σε φάση αποσταθεροποίησης με δραματικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία .

Το ερώτημα που υπάρχει επίσης είναι γιατί και με τι είδους ανταλλάγματα ο κ.Βενιζέλος αφού επί ημέρες εμφανιζόταν ως διαπρύσιος κήρυκας να δηλώνει οτι υφίσταται θέμα δημοκρατίας νομιμοποίησε και νομιμοποιεί μία από τις πιο αντιδημοκρατικές πράξεις που έχει ζήσει η Ελλάδα . Γιατι η σπουδαιοφανής ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ υποχώρησε από υπαρξιακές, συστατικές και θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατικής παράταξης γιατί υποχώρησε από τις ιστορικές κόκκινες γραμμές, ενώ ήταν εν δικαίω?

Η απάντηση είναι πως όταν δεν πιστεύεις σε αξίες και δεν έχεις αξία τότε το μόνον που έχεις είναι τιμή. Εμπορική τιμή,και μάλιστα πολύ χαμηλή στη συγκεκριμένη περίπτωση,στην οποία όλα μπορείς να τα πουλήσεις και να τα αγοράσουν.

Και βέβαια μία είναι η επωδός σε αυτές τις περιπτώσεις :" για το εθνικό συμφέρον" !

Γιατί όμως να μην εκφωνήσει τη συγκεκριμένη δήλωση πέρι εθνικού συμφέροντος ο κ.Σαμαράς, που ήταν εν αδίκω ,ανακοινώνοντας οτι για την αποφυγή πρόωρων εκλογών αίρει την αντιδημοκρατική πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Και σε κάθε περίπτωση πως υπηρετείται το εθνικό συμφέρον οταν επιτρέπεις την πρωτοφανή κακοποίηση της δημοκρατίας και επιβραβεύεις αυτούς που τη παρά-βίασαν;

Πως υπηρετείται το εθνικό συμφέρον όταν επαναφέρεις τα stage στο δημόσιο κατά δεκάδες χιλιάδες μαζί με την αντίληψη οτι προορισμός του ανέργου είναι το κράτος; Την ίδια στιγμή που νομιμοποιείς το μεταρρυθμιστικό λαικισμό των άκριτων,τυφλών απολύσεων όλων των εργαζομένων, ακόμη και αναμφισβήτητα ικανών και ευσυνείδητων για τους οποίους επί δεκαετίες έχεις πληρώσει-επενδύσει ως κοινωνία για να καταρτιστούν,να εκπαιδευτούν και να εξιδεικευτούν;

Πως υπηρετείται το εθνικό συμφέρον όταν παραμένουν αμετακίνητοι σε όλο το δημόσιο -και συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον φορολογούμενο ,τον άνεργο και τον απολυμένο από τον ιδιωτικό τομέα- οι επίορκοι, οι ασυνείδητοι και οι ακατάλληλοι ενώ θεωρείται δήθεν θαρραλέα πράξη να ισοπεδώσεις τα πάντα μόνον στην ΕΡΤ ; Είναι ορθολογική και δίκαιη πράξη να απολύσεις όλους αδιακρίτως τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ; Ολους τους δικαστές ; Ολους τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς; Πράξη δειλίας είναι μέσα στη νύχτα και κρυμμένος πίσω από μία αντιδημοκρατική πράξη να κάνεις αυτό που έκανε ο κ.Σαμαράς στην ΕΡΤ.

Πως υπηρετείται το εθνικό συμφέρον όταν μετατρέπεις την δημοκρατική παράταξη σε ένα εμπορεύσιμο προϊόν με ανταλλακτική μόνον αξία;

Προφανώς δεν υπηρετείται με τίποτε από τα παραπάνω το εθνικό συμφέρον.

Ακριβώς το αντίθετο . Όπως συνέβαινε επί δεκαετίες και γι αυτό χρεοκοπήσαμε"...

http://nonews-news.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.